Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed05312023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Zemun domaćin međunarodne jedriličarske regate "Šampionat Dunava" od 17. do 19. maja

U ime Mikro Klase Srbije želim da Vas obavestim da će narednog vikenda od 17. do 19. maja u Zemunu biti održana međunardona jedriličarska regata “Šampionat Dunava - Euro Mikro 2013”.

Organizatori regate su JK Zemun i Jedriličarski Savez Srbije uz aktivno učešće Mikro Klase Srbije. Regata će se održati na regatnom polju na Dunavu ispred JK Zemun, dok je smeštaj ekipa i praćenje regate predviđeno sa šlepa JK Zemun, Kej oslobođenja 13, Zemun.

 

Regata se boduje za Prvenstvo Srbije kao i za međunardoni šampionat Euro Mikro Kup 2013. Očekujemo dolazak više stranih posada. Takođe, ove godine će nas posetiti i potpredsednik Međunarodne Asocijacije Mikro Klase (IMCCA) gospodin Robert Janiszewski iz Poljske.

 

Mikro klasa je prepoznata od svetske jedriličarske federacije ISAF i vrlo je značajno da pored olimpijskih disciplina Srbija ima veoma zapaženo učešće u ovoj klasi i na svetskom nivou. U poslednjih nekoliko godina naše ekipe postižu sve značajnije rezultate na svetskim prvenstvima u ovoj klasi (2012. godine 4. mesto na svetskom prvenstvu u divizji Cruiser, 2009. godine 2. mesto u diviziji Touring).

 

Svedoci smo da srpsko jedrenje poslednjih godina postiže zavidne rezultate. Uz navedene uspehe u Mikro klasi, tu su i svakako sjajni rezultati Aligator Sailing tima i mladog Luke Tošića u olimpijskoj klasi Laser. To jeste svojevrsni kuriozitet imajući u vidu geografski položaj naše zemlje, ali je rezultat puno nove energije u ovom sportu i sve veće popularnosti jedrenja u Srbiji, ali nam je svakako potrebna i Vaša pomoć.

 

Za samo praćenje regate obezbedili smo čamce koji će se kretati kroz regatno polje i omogućiti fotografisanje i snimanje video zapisa atraktivnih scena na regati sa lica mesta. Takođe, pre i nakon trka možete uzeti izjave učesnika regate. Ovog puta možemo Vam obezbediti i intervju sa gospodinom Janiszewskim koji može da da objektivnu sliku jedrenja i Mikro klase u Srbiji kao i njene perspektive na međunarodnom nivou.

Satnica je sledeća:

 

Četvrtak 16.05. 

- pristizanje ekipa i slobodni treninzi

 

Petak 17.05. 

10:30 - otvaranje regate 

11:00 - 16:00 trke

 

Subota 18.05. 

10:00 - 16:00 - trke

Nedelja 19.05. 

10:00 - 13:30 - trke 

oko 14:00 - proglašenje pobednika

 

Želim da Vas ovom prilikom pozovem da budete naši gosti i prisustvujete ovoj regati kako bi zajednički dali doprinos popularizaciji ovog vrlo atraktivnog sporta sa dugom tradicijom.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom na 069/611-855 ili na email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sportski pozdrav,

Goran Stevanović

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries