hàng hiệu siêu cấp Louis Vuitton hàng hiệu siêu cấp Begej je ugrožen - Moja Lađa

Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun08142022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Begej je ugrožen

Zrenjanin - Zašto Begej u svom toku kroz Zrenjanin zaudara, kako je došlo do masovnog pomora ribe i ko će je sada ukloniti samo su neka od brojnih pitanja na koje ovdašnja javnost čeka odgovore od nadležnih i njihovu brzu reakciju.

Vremena nema za čekanje, jer može doći do ozbiljnih problema sa zdravljem stanovništva, upozoravaju zdravstveni radnici. Pokrajinska inspektorka za zaštitu životne sredine Ljiljana Bajević je o uginuću ribe obavestila Javno preduzeće „Vode Vojvodine“, koje se stara o Begeju, a zvanično saopštenje se očekuje. Oglasio se i načelnik okruga Dušan Šijan objašnjenjem da je nivo vode u Tisi za metar viši u odnosu na nivo vode u Begeju, zbog čega je ustava kod Stajićeva zatvorena, pa voda iz Begeja ne otiče u Tisu. 

- Neprijatan miris koji se širi iz Begeja i boja koju je voda dobila nastali su jer je Begej tekao uzvodno i podigao mulj u Tomaševcu, a na sve to utiče i trenutni vazdušni pritisak i oblačno vreme. Problem je nastao jer Zrenjanin nema prečistače vode, pa kompletna fekalna kanalizacija otiče u Begej, zbog čega se širi neprijatan miris u gradu - objasnio je Šijan.

Prema njegovim rečima, za dve nedelje očekuje se još jedan talas na Dunavu koji će podići nivo vode u Tisi i time onemogućiti da voda iz Begeja otiče u Tisu.

- U ovoj situaciji izvesno je da fabrike koje ispuštaju vodu u Begej nisu zagađivači. Ostaje nam da istrpimo neprijatne mirise naredne dve do tri nedelje i sačekamo da vodostaj Tise opadne - poručio je Šijan.

Hiljade komada uginule ribe pluta Begejom, jer je voda zbog zagađenja počela da gubi kiseonik i sada je crne boje. Praktično, Begej liči na otpadni kanal a brojna nagomilana ostrva obrasla trskom duž njegovog toka kroz Zrenjanin svedoče da je mulj uzeo maha i da zatvara korito.


Izvor: www.danas.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries