Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun04022023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Supernatural na Adi Huji

Sedmi ekološki Supernatural festival održaće se u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu u nedelju, 21. aprila.

Posetioci će tokom festivala od 12 do 20 sati moći da se zabave uz muzički program i nauče nešto iz oblasti zaštite životne sredine.

Za sve vreme trajanja festivala, svi koji dođu moći će da se upoznaju sa vodećim ekološkim organizacijama, projektima i ljudima u Srbiji kroz program Grin komjuniti.

Predstaviceh se domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti biodiverziteta, menadžmenta otpadnih voda, eko turizma na Dunavu i kulture hrane.

Biće organizovane i diskusije o revitalizaciji eko sistema Ade Huje i eko turizmu na Dunavu. Na zelenoj pijaci biće organizovano predstavljanje i degustacija autentičnih i organiskih proizvoda Srbije, u plasteniku će biti organizovana izložba cveća, začinskog i lekovitog bilja, kao i javni čas hortikulture, a uz stručnjake Lige ornitologa Srbije, svi zainteresovani na osmatračnici imaće priliku da posamtraju ptice Dunava.

Festival počinje nastupom dečjeg hora Čarolija, Minje Subote i Dobrica Erić, a u muzičkom programu Supernatural festivala nastupiće i Đ Filip, ZAA, Đ Javier Reyes, grupe Kanda, Kodža i Nebojša i Block Out.

Jedna od atrakcija festivala, kako se navodi, biće i interaktivna skulptura "Brod na vetru", u čijem kreiranju će moći da pomognu i posetioci.

U organizaciji fonda za sakupljanje i reciklažu limenki Riken, umetnica Ana Đordević kreiraće strukturu broda, a posetioci će moći da donesu iskorišćene limenke, kojima će se popunjavati njegova jedra.

Ulaz na festival košta 400 dinara, ali će svi posetioci koji ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći da uđu besplatno, a sva prikupljena garderoba biće donirana Crvenom krstu Beograda.

Besplatan će biti i ulazak za roditelje sa decom.

Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži Svetski dan planete Zemlje, 22. april, i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U meduvremenu festival je prerastao u ekološki pokret, koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i obrazovanja.

Izvor: www.novimagazin.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries