Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon02062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Vodostaji reka se prate 24 sata

Beograd -- Vodostaji na nekoliko reka u Srbiji su iznad granice redovne odbrane od poplava, s tendencijom porasta, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Zbog mogućih poplava u Srbiji, sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, kojoj će predsedavati premijer Ivica Dačić zakazana je za ponedeljak, kaže za B92 načelnik Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Branko Jovanović. 

"Prema poslednjim informacijama, koje imamo od jutros, situacija je ohrabrujuća. Znate da je najveći nivo vode i ugroženost bila na Savi kod Šapca. Jutros je tamo izmeren vodostaj za četiri centimetra manji od jučerašnjeg. Trenutno je i reka Drina u opadanju. Imamo opštine Kanjiža i Sečanj, u kojima je i dalje na snazi vanredna situacija zbog unutrašnjih voda", kaže on. 

Jovanović dodaje da se vrh talasa kod Šapca očekuje 6. aprila. "Dobili smo i presek po danima, kada se očekuju vrhovi vodenih talasa po rekama. Međutim, oni su negde u granicama odbrana od poplava, tako da pratićemo situaciju, a sve zavisi od količina padavina u narednom periodu pred nama", objašnjava on.Marić: Stabilizacija tek krajem aprila

 

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić je rekao, gostujući u vestima TV B92, da je najvažnije istaći da sve nadležne službe i organi prate situaciju sa vodostajima reka 24 sata i veoma dobro sarađuju, čineći sve što je u njihovoj moći da ne budu ugroženi ljudi i objekti. 

Međutim, kaže on, prognoze nisu optimistične, jer se najavljuju nove padavine večeras i sutra. Prema njegovim rečima, dva su ključna problema: velike reke i porast vodostaja u njima i bujične poplave, koje nastaju usled velikih padavina, pogotovo u mestima sa nerazvijenom infrastrukturom koja bi mogla da spreči poplave. 

Prema njegovim rečima, stabilizacija vremena očekuje se tek krajem aprila.

Beograd: Proglašena redovna odbrana od poplava 

U Beogradu je na Savi i Dunavu danas proglašena redovna odbrana od poplava, saopštile su "Beovode". Redovna odbrana od poplava u Beogradu na Savi i Dunavu proglašena je u sedam časova, navodi se u saopštenju i dodaje da se, prema prognozama, u narednih pet dana očekuje porast vodostaja do 50 centimetara na obe reke, a zatim i stagnacija. 

Trenutni nivo Save u Beogradu je 506 (500), a Dunava 557 (550) centimetara. 

Bez obzira na porast vodostaja, ekipe JVP "Beogradvode" redovnim crpljenjem vode na najnižoj tački odbrane kod Kule Nebojša, omogućavaju korišćenje prolaza vlasnicima splavova, čamaca i objekata, ali bez dužeg zadržavanja. 

Parkiranje za ostale vlasnike vozila u ovoj zoni nije dozvoljeno.

Izvor: www.b92.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries