Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed11292023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Usvojen plan za odbranu od poplava

12 vodotokova o kojima brine niška lokana samouprava za sada je bezbedno, a najviše problema ima u Suvom Dolu i Prvoj Kutini, kaže šef Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković.

Plan vredan 5,5 miliona dinara podrazumeva sređivanje rečnih korita i obala reka i potoka o kojima se stara Grad, kako ne bi došlo do njihovog izlivanja prilikom obilnijih padavina. 

- Grad Niš je lokalna samouprava koja ima uređen sistem reagovanja u vanrednim situacijama i ovo je već treća godina kako imamo i plan odbrane od poplava za vode II reda. Nedostaje nam plan generalne odbrane od poplava, što je izuzetno ozbiljan i skup dokument koji planiramo da uradimo u narednom periodu, kada budemo imali dovoljno finansijskih sredstava za to - kaže Ranković.

Najviše problema ima sa Suvodolskim potokom, koji iako je prošle godine očišćen, naglašava Ranković, zbog ljudskog nemara ponovo je zapušten.

- Suvodolski potok je takav da ako padne kiša u određenom obimu, pojavi se voda koja u roku od sat i po nosi sve pred sobom. I sami meštani koji žive pored Suvodolskog potoka prave probleme. Imali smo sugrađanina koji je skladištio ogrevno drvo u tom potoku - kaže Ranković.
Sada već tradicionalno problema ima i sa Kutinskom rekom gde je predviđena izgradnja novog mosta, ali Ranković, kako kaže, “nije optimista” da će to biti urađeno blagovremeno.

Ipak, ovaj većnik zadužen za vanredne situacije, naglašava da su preventivni radovi nešto što višestruko umanjuje štete od posledica poplava. Zbog toga je, kako kaže, i napravljen plan.

Tokom prošle godine, zbog nedostatka finansijskih sredstava u preduzeću “Srbijavode”, kako je pojasnio Ranković, Grad je pomagao i obavljao radove i na vodotokovima koji su u nadležnosti Republike.

Izvor: www.juznevesti.com


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries