Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12012023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Srbija: Izlile se reke, odbrana džakovima s peskom

U ugrožena područja upućena su iz Niša i Kraljeva dva specijalistička tima Sektora za vanredne situacije za spasavanje na vodi, sa ukupno 20 pripadnika i šest čamaca za spasavanje

BEOGRAD - U Srbiji je, usled obilnih padavina, porastao vodostaj i reke su se izlile na jugozapadu zemlje, a u opštini Prijepolje, u Brodarevu, izlio se Lim kod pijace i stadiona, ali u toj opštini kuće nisu ugrožene, saopštio je MUP Srbije.

Na terenu su pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, koji postavljaju džakove i pesak. U mestu Zalug, preventivno je evakuisana jedna bolesna osoba. Evakuisani su i svinje i živina iz nekoliko domaćinstava.

U ugrožena područja upućena su iz Niša i Kraljeva dva specijalistička tima Sektora za vanredne situacije za spasavanje na vodi, sa ukupno 20 pripadnika i šest čamaca za spasavanje.

U opštini Priboj crpi se vode iz nestambenog objekta, a u opštini Novi Pazar završeno je crpenje vode iz osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u centru grada. Trenutno nema ugroženih kuća, a teren se redovno obilazi.

U opštini Požega pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica crpe vodu iz jednog lokala u bliziniDoma zdravlja, kao i u blizini jedne kuće pri čemu je izgrađen nasip, tako da kuća nije ugrožena, navedeno je u saopštenju.

Poplave su pričinile ogromnu materijalnu štetu meštanima novopazarskih naselja, ali je situacija nakon angažovanja neophodne mehanizacije stabilna, rekao je šef Operativnog štaba za odbranu od poplava Muamer Suljević. Nakon obilnih padavina danas je došlo do izlivanja rekeRašske, Jošanice i Trnavice, kao i Jusuf potoka pri čemu je ugroženo više domaćinstava u naselju Selakovac.

Suljević je u izjavi za radio Sto plus istakao da je vodostaj reka u Novom Pazaru maksimalno povećan, i da preti opasnost od potpunog izlivanja reke Raške što bi u velikoj meri dodatno ugrozilo domaćinstva koja se nalaze u blizini.

"Angažovali smo neophodnu mehanizaciju na najkritičnijim tačkama, a bili smo primorani da otklonimo i dva drvena mosta kako bi obezbedili normalan protok vode i na taj način umanjili materijalnu štetu", rekao je Suljević. On je dodao da je prestankom padavina situacija olakšana i da će komisija Gradskog štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru proceniti nastalu štetu.

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries