Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu03302023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Poplave prete opštinama Vranje, Prokuplje i Zaječar

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je usled obilnih padavina tokom noći, došlo do porasta vodostaja reka na teritoriji opština Vranje, Prokuplje i Zaječar, zbog čega su ugroženi delovi naseljenih mesta, saobraćajnica i železničke pruge.

U saopštenju piše da su održane sednice opštinskih štabova za vanredne situacije radi sagledavanja trenutnog stanja na terenu i preduzimanju preventivnih i operativnih mera odbrane od poplava.

Najugroženije opštine su na teritoriji Pčinjskog okruga. U selu Levosoje, u opštini Bujanovac, bilo je ugroženo 30 domaćinstva sa oko 100 ljudi, od čega 20 dece. U akciju spasavanja upućen je Regionalni specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Niša, koji je izvršio evakuaciju 20 građana na bezbedno mesto.

U pružanju pomoći stanovništvu na terenu angažovani su vojska i policija, kao i opštinski Crveni Krst, Dom zdravlja, Centar za
socijalni rad i veterinarska inspekcija. Situacija se normalizuje, nivo vode pada i voda se povlači iz ugroženih područja, navodi se u saopštenju.

Na teritoriji opštine Trgovište proglašena je vanredna situacija usled probijanja nasipa Kozjodolske reke i ugrožavanja naseljenih mesta u selu Kozji Dol.

U Topličkom okrugu došlo je do porasta vodostaja reka Toplica, Banjska i Kosaničke i trenutno se radi na čišćenju korita reka od nanosa granja i drva i na ojačavanju zaštitnog nasipa.

Na teritoriji Zaječara, u opštini Boljevac, porast vodostaja reke Crni Timok preti da ugrozi domaćinstva u selima Lukovo i Podgorac Timok. Pod vodom se nalazi i oko 500 hektara poljoprivrednog zemljišta na potezu od sela Krivi Vir do zaseoka Podgorac Timok.

U saopštenju se navodi da pripadnici Sektora za vanredne situacije ministarstva unutrašnjih poslova vrše konstantno nadgledanje terena.


Izvor: www.pressonline.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries