Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun12032023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Купују бродоградилиште, а неће и брод

Конзорцијум који чине “Вип груп” доо Сомбор и “Ју агент” доо Бездан били су једини понуђачи на трећој јавној лицитацији за покретну и напокретну имовину “Тератрејд – Бродоремонт” у стечају, бродоградилишту у Бачком Моноштору, селу онкрај Сомбора,а одговор Одбора поверилаца на ову најновију понуду очекује се око 20. децембра.

Понуђач из претходне друге лицитације, недавни купац безданског Бродоградилишта „Дунав”, познати хрватски лекар, неуролог, Мирослав Рељановић  није учествовао у трећем кругу, највероватније због одбијања претходне понуде, али и како су његови представници у Србији рекли због недостатка искуства у области бродоградње и покретању производње. По незваничним сазнањима, један од највећих поверилаца, ОТП банка, претходну понуду купаца из Хрватске је одбила, пре свега јер је понуђеним износом било предвиђено да понуђачу припадне и завршени брод. 

Очекујемо да ће Одбор повериоца пристати на продају бродоградилишта, јер је наша понуђена цена сразмерно иста као и на претходној лицитацији, с тим да нас не занима куповина брода већ искључиво бродоградилишта. Позитиван одговор Одбора обезбедиће посао за најмање 50 радника и врло конкретне уговоре, углавном извозно орјентисане - појаснио је Бранко Савић, директор безданског “Ју агента”, напомињући да оба предузећа у конзорцијуму, имају искуства у раду са бродовима и намеравају да даље улажу у бродоградњу, без обзира што се овај период сматра неповољним за такве инвестиције. Предузеће „Ју Агент” из Бездана се деценију бави бродским превозом терета и успешно сарађује са бројним партнерима у готово у свим деловима тока Дунава. Савић је потврдио да су поједине фирме из иностранства већ сада изразиле спремност да постану део стварање новог Бродоремонта у Бачком Моноштору. Други члан конзорцијума је такође овдашња, сомборска, „Вип група”, чији је директор Милан Вучковић, већ дуже време организује послове и изводи радове на ремонту бродова, те води преговоре за нове послове који би се несметано обављали у Бродоремонту по завршетку процеса купопродаје. 

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries