Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun05282023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Чека се нови власник

СОМБОР: За куповину бродоградилишта “Тератрејд Бродоремонт” у стечају из Бачког Моноштора, надомак Сомбора, појавио се само један купац, и то бродоградилиште “Дунав” из суседног Бездана,које је у власништву Мирослава Рељановића из Винковаца, познатијег широј српкој и хрватској јавности као неуролог, којем је основна делатност клиничко испитивање нових медикамената.

Како је понуђена цена потенцијалног купца из Р. Хрватске за један од „адута“ овог бродоградилишта, незавршени брод, била мања од 50 одсто од процењене вредности имовине, одбор поверилаца није прихватио понуду па је стечајни управник Милорад Вељовић расписао нови јавни позив за продају имовине бродоградилишта,односно трећу лицитацију. 

Како се могло сазнати у „Бродоремонту“, најстаријем речном бродоградилишту у Србији, које је до недавно било  у већинском власништву београдске фирме „Тера-трејд“, у стечајном поступку, до расписивања трећег јавног позива за продају имовине „Бродоремонта“, дошла је једино понуда новог власника безданског бродоградилишта који је у својој понуди за бачкомоношторски „Бродоремонт“ проценио да још увек недовршени брод за познатог холандског купца вреди тек 200.000 евра, мада је одбор поверилаца предвођених оним највећим, Банком ОТП, пре неколико дана из Зрењанина добио понуду за недовршени брод који га је процењивао на 360.000 евра. 

Ко ће до краја постати нови власник једног од најперспективнијих речних бродоградилишта у Србији остаје да се види, али оно што Сомбор и њему припадајуће подунавско село Бачки Моноштор највише интересује је свакако намера будућих власника да настави са производњом, што би допринело и новом запошљавању.

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries