Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed11292023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Секу Саву и Дунав на два места?

Запослени у "Дунав групи агрегати", некадашњем предузећу "Херој Пинки", у уторак ће током пре поднева одлучивати о радикализацији протеста. Уколико донесу поменуту одлуку то ће значити да ће Дунав код Новог Сада бити блокиран већ трећи пут, али и да ће река бити пресечена код Београда, а саобраћај заустављен и на Сави, казао је представник радника Новица Цветковић.

Јуче се у поменутој  фирми није радло, а данас ће, као и прошле седмице, запослени бити закључани и неће дозволити менаџменту да уђе у фирму. Цветковић је јуче казао да постоји могућност да данас раднике обиђе градоначелник Милош Вучевић, који је недавно апеловао на раднике да не блокирају Дунав, сматрајући да излаз из ситуације мора да се пронађе. 

Криза у “Дунав групи агрегати” поново је настала, јер у понедељак 5. новембра запослени нису примили две плате и два укрцавања за децембар 2011. и за август ове године. Те плате су биле договорене споразумом о исплати заосталих примања. Запослени немају оверене здравствене књижице од јула ове године, а споразум је предвидео и социјални дијалог због консолидације преудзећа, али о томе до сада није било речи. 

Директор предузећа Машан Ерцеговић каже да се чека сагласност од Европске банке за обнову и развој, која је сувласник “Дунав групе агрегати”, да се прода брод и од тог новца намире радничка потраживања. Директор истиче да се о консолидацији предузећа може разговарати тек када банкари то одобре. Власник предузећа Душан Боровица је у притвору, а то због чега је осумњичен није у вези са предузећем ”Дунав група агрегати”.


Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries