Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon02062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Ne očekuju se poplave u Srbiji

U Srbiji se zbog novih padavina i porasta vodostaja nekih reka u Sloveniji i Hrvatskoj ne očekuju poplave poput onih koje prete u tim državama, izjavio je večeras Tanjugu dežurni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) Slobodan Sovilj.

Sovilj je rekao da ocekuje da će kiša, koja je zahvatila Vojvodinu i Beograd, padati u narednih 12 sata i da će se ujutro nad tim područjima vreme razvedriti. Sovilj je dodao da će se padavine "preseliti" ka južnim i centralnim delovima Srbije, "ali da se ne očekuje poplave poput onih u Sloveniji i Hrvatskoj". 

Vodeni talas iz Slovenije uskoro će stići u Hrvatsku, pa će preduzeće Hrvatske vode večeras i noćas uvesti mere redovne odbrane od poplava za područje uz reku Savu od Jesenica u Sloveniji do Zagreba, a zbog situacije na Dravi stanovnicima jednog mesta kod Varaždina preporučena je evakuacija.

 

Kako je kazao zamenik rukovodioca odbrane od poplava za srednju i donju Savu Zoran Čavlović, nivo vode za Savu Jesenice očekuje se od 400 santimetara, a za Savu Zagreb 360 cm. Zbog obilnih padavina slovenačka agencija za okolinu proglasila je veliku opasnost od poplava, "crveni alarm", za donji tok reke Drave prema granici s Hrvatskom. 

Večeras bi na Dravi na izlazu iz Slovenije u Hrvatsku trebao da pojavi vodeni talas s protokom od 2.500 kubika metara vode u sekundi, pa se očekuje da će reka poplaviti Lovrečan Otok, naselje u opštini Cestica, čijem je stanovništvu predložena evakuacija. Na području Varaždinske županije izgrađeni su nasipi koji mogu izdržati protok od 2.500 kubiika vode u sekundi, pa bi sve trebalo da bude u redu, ali ako protok vode bude veći od očekivanih 2.500 kubnih metara u sekundi, moglo bi biti problema na svim područjima uz reku. 


Izvor: www.pressonline.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries