Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu11302023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

И Дунав свој рафтинг има

Дан Дунава се обележава 25. јуна, али важно је знати да се потенцијали и благодети Дунава могу искористити током читаве године, истакла је портпаролка Туристичке организације Новог Сада Тихана Видаковић на  конференцији за новинаре под називом "Туризам на Дунаву ипак постоји".

Однос према Дунаву, заштите  коришћења што сетиче, на ниском је нивоу, напоменуо је помоћник директора за културни туризам ТОНС- а Радован Јокић  и додао да је неопходна већа подршка градских власти оснивачима пројеката на реци, а то су Дунавски рафтинг и Дунавска спајалица, јер је преко њих најлакше презентовти дунавски туризам. 

Организација Дунавски рафтинг постоји већ четири године и једина у земљи омогућава авантуристички туризам, обилазак ада, ритова и Дунавских рукаваца. Оснивач Дунавског рафтинга Александар Ћирић представио је дневне и целодневне туре и излете на Дунаву. 

- Постоји тура бродом катамаран до "Љубавног острва". Кануом се започиње низводни спуст кроз Футошки дунавац, прелазак Дунава и обилазак "Љубавног острва" и Беочинске аде, где се организује ручак на "Пливајућем острву". После ручка наставак веслања преко Раковачког дунавца и "Новосадске капије" до Штранда. 

Друга тура подразумева спуст кануом ка Петровардинској тврђави, обилази се Шашићева ада, Мајмунац, Сремски Карловци и увеслава се у Птичији дунавац. На усидреном броду "Пливајуће острво" организује се ручак уз лагану пловидбу узводно ка Штранду - описао је дневне туре Ћирић. 

Поред дневних тура, постоје и целодневне туре од Новог Сада до Сланкамена и од Бачке Паланке до Новог Сада.
Међу излетима је напопуларији до Новосадске капије где се посматра залазак сунца, у којем је до сада уживало преко 2.000 суграђана. 

Менаџер Дунавског рафтинга Слободан Трифковић рекао је да трају преговори о набаввци туристичког брода за панорамско разгледање града. 

Што се тиче Дунавске спајалице, настала је као идеја да усамљене људе споји на Дунаву и природном окружењу, казала је ауторка Сања Николић. На сајту ове организације постоји упитник који помаже да се направе групе које ће пловити заједно. Грађани који желе да искусе пловидбу Дунавом, веслање, спуст у кануима и остале благодети речног туризма могу да се јаве на број телефона 062/961 -0339. 

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries