Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu11302023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Ustavni sud stopirao i konkurs za splavove

Javni konkurs grada Beograda za izbor korisnika mesta za postavljanje splavova, koji je raspisan još 7. marta, obustavljen je odlukom Ustavnog suda. Proces utvrđivanja njegove zakonitosti rezultat je inicijative vlasnika splavova koji smatraju da je grad bespravno na sebe preuzeo nadležnosti koje pripadaju isključivo Vladi Srbije.

NADLEŽNOST - U Upravi za vode Sekretarijata za komunalno-stambene poslove kažu da još nisu dobili zvanično saopštenje Ustavnog suda, ali poručuju da će poštovati svaku odluku koja bude doneta. 

- Poštovaćemo odluku Ustavnog suda, ali i pred njim pravno braniti stavove koje smo u ovom postupku imali - navode u ovom sekretarijatu. 

Većina vlasnika splavova na beogradskim rekama, nezadovoljna uslovima, bojkotovala je ovaj konkurs, pa je za 69 mesta na potezu desne obale Dunava (od budućeg Kineskog mosta do ušća Save) i leve obale Save (od Brankovog mosta do Ušća) stiglo tek 11 ponuda. Upravo tih 11 vlasnika, koji su na konkursu dobili mesto, trenutno su u najgoroj situaciji jer su uplatili depozit od dva miliona dinara. Prema rečima advokatice Vesne Josić, predstavnika pobunjenih vlasnika splavova, oni su sada “na ledu”. 

- Ne znam da li su potpisali ugovore, ali procedura još traje. To znači da se sve zamrzava i da oni niti imaju osnov da traže povraćaj novca, niti grad može da im obezbedi ta mesta. Novac bi mogli da traže jedino ako sam grad poništi konkurs koji je, po našem mišljenju, sve vreme bio nevažeći - kaže Josićeva. 

Prema njenim rečima, grad je prilikom uvođenja dažbina učinio više nepravilnosti, što je odlukom Ustavnog suda i potvrđeno. Iz grada se povodom ove odluke niko nije obratio javnosti, a na pozive naših novinara nadležni nisu odgovarali.
Izvor: www.24sata.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries