Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed10042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Most ipak niče između Ljubovije i Bratunca

Izgradnja novog mosta na Drini, između Ljubovije i Bratunca, koja je započeta pre više od sedam godina, ipak će biti nastavljena. Na lokaciji, kod motela “Drina” spajao bi središta dva grada.

IZGRADNjA novog mosta na Drini, između Ljubovije i Bratunca, koja je započeta pre više od sedam godina, neće biti samo pusta želja ovdašnjih ljudi, sa dve obale. Postoje ozbiljna uveravanja i Vlade Srbije i resornih ministarstava da će pomoći koliko god je to moguće da se u razumnom roku krene u taj posao, čiji završetak predstavlja jednu od ključnih pretpostavki za ostanak i opstanak ljudi i u ovom delu Republike Srpske i Srbije. 

Ovo za “Novosti” tvrde Miroslav Mićić, predsednik opštine Ljubovije, i njegov zamenik, Vidoje Jovanović, koji, kako kažu, izgradnju mosta vide kao jedan od ključnih prioroteta lokalne vlasti. O svim detaljima, onoga što su lokalne vlasti sa dve obale Drine do sada preduzele, o sačinjenom generalnom projektu, koji ima tri varijante, upoznali su nedavno i premijera Ivicu Dačića, koji je, kako kažu, još kao prvi potprepredsednik Vlade podržao inicijativu za izgradnju mosta na Drini između ta dva grada. 

- Sadašnji most, koji je izgrađen pre skoro osam decenija, u katastrofalnom je stanju i preko njega ne može da pređe ni kombi, ako je registrovan kao teretno vozilo -upozoravaju naši sagovornici. - Proveravali smo i utvrđeno je da on nema čak ni titulara. Njegova konstrukcija je u krajnje rizičnom stanju, a rekonstrukcija bi više koštala nego izgradnja nove građevine. Osim toga, u novim uslovima, zbog carinskih i policijskih kontrola dveju država, njegova lokacija je krajnje neuslovna. Nova lokacija bi bila kod motela “Drina” i on bi spajao središta dva grada, to bi bila najkraća veza srednje Srbije i srednjih mesta RS i BiH, nalazio bi se uz industrijsku zonu, koju želimo da proširimo, a kraj njega i susedan opština, Bratunac, takođe predviđa industrijsku zonu.


Izvor: www.novosti.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries