Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu06082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Блокада Дунава, Луке, канала и Београдског кеја

Радници некадашњег предузећа „Херој Пинки”, који сада послују у склопу „Дунав групе агрегати” најављују за понедељак (24. септембар) у 12 сати генерални штрајк, блокаду пловидбе Дунавом и уласка у Луку.

Једино што би могло да одгоди ову ситуацију је исплата четири заостале зараде, али како се по речима члана синдиката овог предузећа Новице Цветковића то данас готово сигурно неће десити, блокада је извесна. Како истиче Цветковић, сем Дунава и Луке, биће блокиране и све депоније за утовар песка и шљунка овог предузећа, канал Дунав-Тиса-Дунав, а разматра се и блокада Београдског кеја код броја 51, где су просторије предузећа.

 -  Само нам је речено да пара нема. Постоје неке приче да ће Покрајина за своје потребе узети наше ледоломце, па ће бити уплате неких пара. Али то је већ игра мачке и миша и ми више ником ништа не верујемо - рекао је Цветковић. 

Са друге стране директор предузећа Машан Ерцеговић није био расположен да даје изјаве, али је најавио како ће се свима обратити данас, после састанка са челницима Покрајине. 

Да подсетимо, блокада Дунава била је већ најављивана пре десетак дана, али је одложена за ову недељу, пошто су радници очекивали испуњење захтева до петка. Око 370 запослених траже децембарски минималац и плате од априла до данас, затим да им се овере здравствене књижице и повеже радни стаж за претходне две године, те да се исплате трошкови превоза  i боравка на бродовима. 

Цветковић је још раније изјавио за „Дневник” како је током ове године око 140 људи отишло из фирме без икакве надокнаде и отпремнине, као и да радницима који се одлуче да учествују у блокади, из Капетаније стижу претње да ће добити кривичну пријаву и остати без овлашћења за управљање и рад на броду. 

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries