Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu03302023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Међу најбољима у Србији

Акција Савеза спорт за све Војводине и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Укључи се у игру – на обалама река и језера“ по други пут је овог лета одржана у Ковину.

Такмичења су одржана на теренима поред језера Шљункара које је и градска плажа, а терене и само језеро одржавају спортски риболовци из овог места. Била је то прилика да поразговарамо с председником Удружења  спортских риболоваца „Дунав” Ивицом Јовчићем, уједно и тренером пионира и омладинаца. 

Спортски риболовци из Ковина су једно од најпознатијих и најбољих удружења у Србији, о чему сведоче бројне титуле и трофеји с домаћих и међународних такмичења. 

- Наше удружење има преко 550 чланова од тога је импозантан број дечака и девојчица школског узраста, њих 135. Ове године наша деца, школског узраста, по три дечака и девојчице, учествују на свим такмичењима и редовно освајају прва места и без премца су у региону. Наш омладинац Душан Богданов изборио је друго место на првенству Србије до 18 година и тиме избори место у  репрезентацији за наступ на Светском првенству у Словенији. Србија је освојила треће место иза Словачке и Енглеске. Што се нашег удружења тиче то је један од наших највећих успеха. Ми постојимо од 1959. године и један смо од оснивача Спортског риболовачког савеза Србије - каже Јовчић. 

Говорите о најмлађима, а видим велики брпј пехара у витрини из ове године које су освајали и сениори. 

- Сениорска екипа је, до сада, у овој години од шест такмичења, позивни купови, убедљиво освајала прва места на четири такмичења, у Аранђеловцу, Крагујевцу, Панчеву и Лазаревцу. Ипак, ми велику пажњу посвећујемо младима и наше манифестације, које се одржавају сваке године, ушле су и у туристичке мапе Војводине и Србије, као и у програм Спортског савеза Ковина, али и покрајине и Србије. Једна од наших највећих акција је „Удицом против дроге“ за децу школског узраста и ове године на теренима језера Шљункара имали смо најмасовније такмичење тог узраста у Србији где је био тачно 131 учесник. Свима је био обезбеђен доручак и пригодни поклони у виду штапова и риболовачке опреме и наравно медаље. 

Приметили смо да се у ковинском Дунавцу уређује врло модерна марина, а имате и веома леп клупски простор. 

- Зграду смо успели да преведемо на Удружење спортских риболоваца, а локал у којем је ресторан издајемо да бисмо преживели. То је довољно да измиримо режијске трошкове. А што се тиче одласка на позивне купове или зонска такмичења, првенства Војводине и Србије сналазимо се, а радимо и неке додатне послове, јер наш спорт је веома скуп. 

Ви одржавате и простор у Дунавцу, а бринете и о марини. Хоће ли ваш клуб имати неке користи од тога. 

- Трудимо се да имамо користи од тога. Још није донета никаква општинска одлука. Све што се тиче изгрдње марине поверено је нама, од тога како треба поставити понтоне и како ће пловила бити привезана за њих. Верујем да ћемо се изборити да запослимо бар једног човека због одржавања акваторијума, чишћења, скупљања смећа, јер све то некоме треба да се плати, па бар да ту имамо неку корист. 

Да се вратимо на успех Богданова. 

- Резултатом оствареним у Словенији он се пласирао директно на Светско првенство у Лиону, Француска, идуће године. И сада смо имали проблема око одласка у Словенију. Богданову је све обезбедио Риболовачки савез Србије, а за мене као његовог тренера морали смо да се сналазимо и много су ми помогли Спортски савез ковина и локална самоуправа с којима имамо одличну сарадњу. Јер, у спортском риболову, пецање на пловак, у Словенији смо имали пет дана тренинга и два дана такмичење. И током тренинга видело се да смо конкуренти за медаље, јер смо пратили и рад других, а такмичиле су се 23 екипе. Такмичења су одржана код Кршког, између три хидроелектране, од Радеча до Севнице, на Сави.  Места су заиста прелепа, а писте фантастично уређене, што нама у Србији недостаје. 

Шта вас очекује у наредном периоду. 

- Прва већа манифестација је Куп Ковина који се одржава сутра, где нам долазе екипе из 17 градова, по позиву, а међу њима ће бити и екипа из Српског Ковина из Мађарске, из Рац Келеа. Ми, као домаћини имаћемо три екипе, јер заиста имамо масовност и квалитет, а многи једва састављају своје екипе. Такмичење ће се одржати на Шљункари. 

Каква су очекивања. 

- Очекујемо пласман који доноси медаљу, значи међу прве три екипе. Важно је одрадити добро тренинге, воду познајемо, и важно је знати коју врсту рибе ћемо пецати, а то може да буде наша предност, каже на крају Ивица Јовчић.

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries