hàng hiệu siêu cấp Louis Vuitton hàng hiệu siêu cấp Na Lidu ni vrućina ne smeta - Moja Lađa

Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed08172022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Na Lidu ni vrućina ne smeta

Hiljade Beograđana spas od visokih temperatura potražilo na Velikom ratnom ostrvu. Pored brčkanja i sunčanja, na peščanom ostrvu održani regata i plivački maraton

KAO na Kopakabani, beogradska plaža Lido bila je u nedelju krcata kupačima. Nekoliko hiljada sugrađana užavalo je brčkajući se u Dunavu, ali i izležavajući se na sitnom, belom pesku. Da ugođaj bude potpun, Zemunci su se potrudili da organizuju i bogat program u okviru manifestacije "Leto na Lidu".

U prepodnevnim časovima, nekoliko stotina uglavnom mladih, uživalo je u zemunskoj regati, da bi po najžešćem suncu, najbolji maratonci u plivanju pokazali svoje umeće na velikoj reci u drugom Plivačkom maratonu "Zemun 2012". Najodvažnijih 14 plivača startovalo je ispred Kajak-kanu kluba "Zmaj" na Širokoj stazi u 13 časova.

Rutu dugu nekoliko kilometara najbrže je isplivao mladi plivač Božidar Race (16), član PK "Partizan". Tik, za koji zaveslaj rukom, iza njega prošao je njegov klupski kolega Strahinja Denić (16), koji je prošle godine bio pobednik ove trke. Treće mesto zauzeo je Ivan Filipović.

- Uživao sam u trci, jer je ona baš veliki izazov. Nadam se da ću za četiri godine, sa mojim drugarima iz kluba da zaplivam i na olimpijadi u Riju - sa osmehom priča Božidar.

Kod dama, stazu je najbrže isplivala državna prvakinja Luna Denić (14). Dok su drugo i treće mesto zauzele sugrađanke Slavica Njega (63) i Natalija Parezanović. Inače, Natalija ima čak 73 godine. Međutim, ni odavno izdata krštenica nije joj smetala da ravnopravno pliva sa daleko mlađim plivačima.

- Organizovanje ovakvih događaja je promocija sporta, afirmacija mladih talenata, ali i reativnih i turističkih potencijala opštine Zemun i Dunava kao najznačajnije evropske plovne reke - priča Cvetko Stevanović, direktor maratona.

Iako se ne ulaže mnogo novac na sređivanje Lida, na ostrvu ima dovoljno prostora za razne aktivnosti. Pored plivanja, na raspolaganju su dva terena za odbojku na pesku. Oni željni akcije mogu trčati na improvizovanoj trim stazi oko baštenskog naselja, a "bubamara" se može šutirati na fudbalskom igralištu.

NASELjE SA SOJENICAMA I BAŠTAMA

IAKO Dunav tokom zime zna da "zagospodari" Lidom, u srednjem delu ostrva postoji baštensko naselje, od stotinak sojenica. To su uglavnom od dasaka sklepane barake, ali ima i nekoliko njih koje su urađene od kvalitetnih debala.

- Decenijama sam plaćao porez na baštu gde uzgajam povrće. Od pre nekoliko godina, opština Zemun je odlučila da više pravno ne postojimo, verovatno da bi deo ostrva nekome izdala - priča Milutin N.

NA REGATI ČAK 500 UČESNIKA

U ORGANIZACIJI Nautičkog kluba "Liman", juče je održana "Zemunska regata 2012". u kojoj je učestvovalo čak 500 ljubitelja reke. Regata je krenula u osam, a završila se oko 14 časova na Lidu.

- Iz Zemuna smo krenuli, tako što nas je broj brod "Trajan" je vukao uzvodno do Batajnice. Oko 10 časova smo onda zajedno sa kajakašima, kanuistima i rafterima krenuli nizvodno - priča Boris Purjakov.

Izvor:www.novosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries