Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue10192021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

„Baron" u bojkotu

Na Dunavu kod Smedereva poneki smuđ udari po mraku, „peš" otežava dubinski ribolov, a na Železarinom kanalu grizu sitna babuška i bodorka. Ni oko Kostolca nije bilo većih ulova smuđa, koji se retko hvatao i kod Rama, Velikog Gradišta i Golupca. Na Srebrnom jezeru grize bodorka.

Mršavi su i ulovi na Toploj Mlavi kod TE „Drmno", Kostolačkom dunavcu i Orašju kod Dubravice. Visok vodostaj još onemogućava ribolov na Velikoj Moravi od Ljubičevskog mosta do ušća u Dunav, a nije mnogo bolje ni na terenima oko Žabara i Svilajnca, gde se sitna bela riba pecala samo na zatokama i okolnim barama. Na Gružanskom jezeru se hvataju bela riba i pokoji smuđ, koji se iz čamca dobijao samo kod ostrva i stubova mosta.

Babuška najgladnija

Na Ćelijama se pecaju bela riba, pokoji smuđarak i grgeč. Na Rasini radi potočna mrena. Na mnogobrojnim barama na području Kruševca hvata se uglavnom babuška, mada se ponegde dobijala i štuka, a na Duškovom ribnjaku u Koševima i šaran. Potočna mrena grize i na Ribarskoj reci, dok se na Srndaljskoj reci hvata pastrmka.

Na kraljevačkom delu Zapadne Morave ribolov je još otežan zbog visokog vodostaja.
Na jezeru Gazivode proradio je sitniji smuđ, mada se na mitrovačkim terenima javljaju i krupni komadi. Na Ibru kod Raške bilo je ulova nosare i potočne mrene, a na okolnim barama se pecaju bela riba, babuška i štuka, koja je aktivna samo ujutru i pred mrak.

Ulova babuške i bele ribe bilo je i na Mišarskoj i Tabanovačkoj šljunkari u šabačkom kraju, kao i na velikoj bari u Vukošiću. Sava opada.

Na Garaškom jezeru kod Aranđelovca pecaju se bodorka i deverika, koja je u lovostaju do 1. juna. Uveče se na toj vodi dobija i smuđ, koji radi i na FEP-ovoj vodojaži. Na Staroj vodojaži bilo je ulova krupne bodorke i crvenperke.

Na Petničkom jezeru se hvataju bela riba, bandar i poneka krupna babuška.
Na jezeru Međuvršje lovi se babuška, kod „Lanterne" i na takmičarskoj stazi, a ulova ove ribe bilo je i u Ovčar banji, na ulivu starog kanala. Na Drini kod Loznice još nema uslova za normalan ribolov, ali se kod Malog Zvornika peca nosara. Na Zvorničkom jezeru grize babuška i to u Čitluku, Amajiću i Budišiću.

U znaku mrenice

Na Nišavi kod Niša najaktivnija je potočna mrena, dok se na zatokama Južne Morave peca „sića", a na Oblačini i barama kod Batušinca i Malošišta grize sitna babuška.

Na leskovačkom delu Južne Morave pecanje i dalje otežava visok vodostaj. Belica i sitna babuška grizu na Brestovačkom jezeru, dok je jezero Barje posećeno zbog odličnih ulova bodorke, ali i ponekog smuđa i babuške, koji se pecaju pretežno noću. Na Lipovačkim i Jelašničkim barama hvatana je sitnija štuka.

Na Nišavi u pirotskom i belopalanačkom kraju najaktivnija je potočna mrena, a na Zavoju, Krupačkom jezeru i ostalim akumulacijama u ovom delu Južne Srbije rade samo babuška i bela riba.

Malozvornička Skobaljijada

Na Drini kod Malog Zvornika 2. juna se održava prvo takmičenje u pecanju skobalja. Organizatori su OSR „Drinsko jezero" i Turistička organizacija Malog Zvornika, učešće je besplatno, a promoter manifestacije je glumac Nenad Okanović, poznatiji kao Sin Dragan. Telefon za informacije: 063/882-83-00.

Izvor: www.pressonline.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries