Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Pogrešno projektovali most od tri milijarde dolara

Kada je otvoren Portman most u Britanskoj Kolumbiji, kanadskoj provinciji lociranoj uz obale Tihog okeana, očekivalo se da će skratiti vožnju i do sat vremena, ali je dve nedelje nakon toga, on zatoren zbog komada leda koji su masovno padali sa kablova na mostu.

Led je izazvao saobraćajne nezgode, u kojima je nekoliko vozača povređeno. Ovaj most ima deset traka i važi za najširi most na svetu, a drugi je po dužini u Severnoj Americi. Agent za nekretnine Sajmon Lu vozio je preko njega kada mu je ogromna ledenica razbila šoferšajbnu.

"Nisam mogao da verujem šta se desilo. Bio sam šokiran na prvi pogled, ali se nisam zaustavio i nastavio sam da vozim", rekao je on napominjući da je sve prošlo bez ozbiljnijih posledica. Ministar saobraćaja u Britanskoj Kolumbiji, Meri Polak, prokomentarisala je rad graditelja mosta, insistirajući da poreski obveznici neće biti krivi za novonastalu situaciju.

"Kada kupite proizvod u prodavnici ili kada se izgradi most od 3.3 milijarde dolara, vi očekujete da će funkcionisati. Međutim, kada shvatite da niste dobili ono što ste platili, očekujete obeštećenje za to. Možete tražiti povraćaj novca ili da nekoga da reši problem", rekla je ona uz napomenu da je od samog početka gradnje upozoravala da bi moglo biti problema kada dođe zima.

Kako je pao sneg, tako je došlo i do kolapsa, pa je do sada čak sto građana tražilo odštetu, jer su im automobili bili oštećeni tokom vožnje preko mosta. Ironija je da je most građen tri godine i da je koštao vise od tri milijarde dolara. Vremenski uslovi kao što su hladno vreme, vlažnost, padavine, vetar, znatno su doprineli stvaranju leda na vrhu kablova. Most je ponovo otvoren za saobraćaj, ali problem i dalje nije rešen.


Izvor: www.021.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries