Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat11272021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Banjaluka: Reke pune zaraze

BANjALUKA - Na osam kupališta u Banjaluci u ponedeljak je osvanuo natipis da kupanje nije preporučeno, jer je voda opasna po zdravlje, potvrdio je za „Novosti“ Novak Petraš, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Banjaluke.

- Kontrolisali smo šest kupališta na Vrbasu i dva na reci Vrbanji. Nalazi sa Instituta za javno zdravstvo pokazali su da je voda neispravna za kupanje, jer se nalazi u trećem, četvrtom, pa i petom stepenu kvaliteta - rekao je Petraš.

Prema njegovim rečima, zagađenja su fekalnog porekla i nije preporučljivo da se građani kupaju, jer može da dođe do raznih zdravstvenih problema. 

- Mi smo izvršili dodatne kontrole uzvodno, a posebno na Vrbasu, da vidimo da li ima nekih posebnih zagađenja, koja bi mogla proizvesti ovakvo stanje, međutim nismo ništa pronašli, pa to upućuje na zaključak da je do ovakvog stanja na rekama došlo zbog vodostaja i visokih temperatura, što onemogućuje prirodno pročišćavanje vode - kaže Petraš. 

U skladu sa nadležnostima i sa zakonom, upozorenja su odmah ujutro postavljena, ali zabrinjava činjenica da li će natpisi tu i ostati, jer se svake godine dešava da ih nesavesni građani uklone. 

- Pozivam kupače da ne koriste do daljeg ova kupališta. Mi ne možemo da zabranimo kupanje, ali moramo da upozorimo - kaže Petraš i apeluje na građane da ne uklanjaju upozorenja, kako zdravlje građana ne bi bilo ugroženo. 

On upozorava da je uklanjanje ili uništavanje upozorenja kažnjivo i ako neko bude uhvaćen na delu, protiv njega će biti pokrenut postupak. 

- Analiza će se raditi za nekoliko dana, ali mislimo da se stanje neće tako brzo popraviti - kaže Petraš. 

Kad je reč o gradskim bazenima, na „Akvani“, „Fortuni“, „Incelu“ i „Srpskoj Toplici“, voda se proverava svaki dan, a rezultati su pokazali da je ispravna za kupanje, potvrđuju u Odeljenju za inspekcijske poslove. 

Istovremeno, na javnim izvorima, od njih 20 sa celog gradskog područja, na većini voda nije za piće, ali se može koristiti za umivanje i pranje ruku. I takva izvorišta su takođe označena upozorenjima, navode u Odeljenju za inspekcijske poslove.


Izvor: www.novosti.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries