Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

DALJINSKA REGATA U NOVOM SADU: Tačka na veslačku sezonu

Novi Sad će u subotu, 15. oktobra 2016, biti domaćin poslednjeg zvaničnog takmičenja u 2016. godine. "Daljinske regate" koja će okupiti oko 190 veslača i veslačica iz devet klubova.

Ženski kadetski četverac skulovi veslaju u čast i sećanje na tragično nastradalu Katarinu Kunović.

Ovo takmičenje okupiće oko 190 veslača i veslačica iz devet klubova, osam domaćih i jednog gostujućegm hrvatskog Iktusa iz Osijeka.

Prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić očekuje mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, bez obzira što je smiraj sezone.

– Daljinska regata u Novom Sadu, koja je ujedno i poslednje kolo Omladinske lige Srbije, okupiće naše najbolje pionire i kadete koji će se takmičiti, mahom, u velikim čamcima. Budući da je za neke manje klubove teško da sastave veće posade biće i kombinovanih sastava. Posebno nam je drago što će učestvovati svi najbolji pioniri i kadeti iz Srbije, tj. oni koji su osvojila zlatna odličja na nedavnom Državnom prvenstvu. Trka ženskih kadetskih četverac skulova biće i memorijalna trka „Katarina Kunović“ u čast i sećanje na našu tragično nastradalu članicu. S tim u vezi pobednik ove trke dobiće poseban pehar – kazao je Petar Ibročić i dodao:

– Daljinska regata biće i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuje po dva kluba iz Srbije, Hrvatske i Mađarske – Danubius 1885. i Palić, Iktus i Vukovar, te Mohač i Baja i u kojem se boduju nastupi pionirskih i kadetskih četverac skulova. Na žalost, neće učestvovati mađarski klubovi jer se se termin ovog događaj poklopio sa njihovim nacionalnim testom za sastav državnog tima. Bez obzira na to nakon ove regate biće sabrani bodovi nakon čega će biti proglašeni najbolji klubovi ovogodišnjeg Dunavskog kupa.

Ibročić se nada da će organizatoru i vremenske prilike ići na ruku.

– Kiša koja pada već dva dana po prognozi bi trebalo da prestane u subotu. Međutim, postoji najava da je moguća košava. Uprkos svemu, nadam da će vreme biti naš saveznik i da će regata proteći u najboljem redu. Naravno, kao i svake godine i ove ćemo posle takmičenja organizovati druženje u klubu uz tradicionalni pasulj kao posluženje. Sam je kraj naporne sezone i idealna prilika da se malo opustimo, istakao je Ibročić.

Daljinska regata počinje u 10 časova. Sat vremena ranije biće održan sastanak Regatnog odbora, a poslednja trka je planirana za 12,30 č.

Izvor: www.hotsport.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries