Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat06252022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Tisa uskoro međunarodni plovni put

BEČEJ - Reka Tisa bi već naredne godine mogla dobiti status međunarodnog plovnog puta. O tome su u Bečeju razgovarali Leposava Sojić, ispred Vlade Republike Srbije i Jožef Horvat u ime Vlade Republike Mađarske

Davne 1955. godine Vlade Federativne Narodne Republike Jugoslavije i Republike Mađarske potpisale su međudržavni Sporazuma o plovidbi rekom Tisom. Novim pregovorima između Srbije i Mađarske, koji su započeli u oktobru prošle godine reka Tisa će dobiti status međunarodnog plovnog puta rekla je nakon današnjeg sastanka sa Jožefom Horvatom šefovica srpske delegacije Leposava Sojić.

"Tisa može da se proglasi međunarodnim plovnim putem. Mađarska je izrazila želju da se Sporazum promeni i da se međudržavni plovni put prevedu u međunarodni što odgovara i nama i njima. Time se postiže dobit u trgovini, prometu putnika i robe, turizmu i životu svih lokalnih samouprava koje gravitiraju reci Tisi", rekla je šefovica delegacije Republike Srbije Leposava Sojić.

Po rečima predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića najveća potiska varoš spremno će dočekati proglašenje Tise međunarodnim plovni putem.

"Skupština opštine je donela odluke o korišćenju obale i vodnog prostora na unutrašnjim vodama na teritoriji opštine Bečej. Definisali smo uslove i namene obala i vodnog prostora na unutrašnjim vodama. Takođe, što je bitno, propisan je način pribavljanja saglasnosti prilikom izgradnje hidrograđevinskih objekata, postavljanja plovila, kupališta i drugih objekata na kojima se mogu održavati turističke, sportske, rekreacione i druge aktivnosti", rekao je predsednik opštine Vuk Radojević.

Na žalost stav mađarske delegacije o budućem Sporazumu novinari su mogli samo da nagađaju jer njihov šef Jožef Horvat, kako nam je rečeno, nije dobio dozvolu Budimpešte da govori o ovim pregovorima. Jedino je ekipi televizije iz Subotice, koja izveštava na mađarskom jeziku, dao izdvojenu izjavu o budućem statusu Tise.

Izvor: www.rtv.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries