Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat11272021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Уклањање објеката на обали језера Перућац почиње 11. маја

Влада Републике Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре решени су да уклоне све бесправно изграђене објекте у својој надлежности, а са акцијом уклањања почеће се на обали језера Перућац у Националном парку Тара, у Националном парку Голија, на Увцу и Старој планини.

То је за Дрина Инфо портал изјавио Александар Симић, помоћник министра грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре, који је данас са службама грађевинске инспекције обишао бесправно изграђене објекте предвиђене за уклањање.

На обали језера Перућац тренутно постоји 71 бесправно изграђен објекат, од којих за 67 објеката постоје правоснажна решења о уклањању, док за преостала 4 још није правоснажно окончан поступак легализације. Предметна 4 објекта сигурно ће бити уклоњена по окончању тог поступка. Акција уклањања почиње после првомајских празника, тачније 11.05. у 10 часова и трајаће у наредних два месеца, јер се истовремено уклањају објекти и са осталих локација који су у надлежности Републике. Извршење ће се извести преко другог лица, са којим Министарство већ има склопљен уговор.

Апелујемо на власнике бесправних објеката да сами уклоне своје објекте у целости, што подразумева и бетонске плоче и стубове, како би избегли беспотребан трошак и наплату истог од извршеника, власника објекта.

Александар Симић такође наводи да ће и само језеро бити предмет провере Републичке инспекције безбедности пловидбе, где ће се уз сагласност НП Тара изнаћи локације и уз одговарајуће пловидбене дозволе пловних објеката и чамаца моћи боравити на води. Циљ целе акције је да језеро буде приступачно свим грађанима и посетиоцима, а не само власницима бесправних објеката који узурпирају обалу.

Како наводе у Националном парку Тара, обавештења о уклањању објеката ће бити истакнута на самим објектима пре првомајских празника. Обавештења ће бити насловљена у складу са Решењима о уклањању објеката из 2010. године.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries