Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Радови на градској одбрамбеној линији од поплава

За дан два треба да се заврши санација оштећене косине насипа на десној обали Дунава у непосредној близини Варадинског моста. 

Лепо време користе да посао заврше запослени у Водопривредном предузећу “Регулације” из Сремске Митровице,

које је упослио инвеститор пројекта -  Јавно водопривредно предузеће “ Воде Војводине”. Оштећена обалоутврда у дужини од око две стотине метара санира се туцаником који се залива цементним малтером. Радови су предвиђени у програму редовног одржавања заштићених објеката, а започети су у новембру . 

У “Воде Војводине” кажу да је на  санацију и редовно одржавање одбрамбене линије Града Новог Сада рачунајући леву и десну обалу Дунава од Бегеча до Ковиља и део канала ДТД, током ове године уложено око 65 милиона динара. Највише новца - 46 милиона коштали су санациони радови на делу канала ДТД. На десној обали овог канала на седам локација између Каћког моста и новосадске преводнице, санирана је обалоутврда од бетонских плоча  површине  4.800 квадратних метара, укупне дужине око 600 метара. 

На редовно одржавање одбрамбене линије Града Новог Сада, која обухвата  насељена места на Дунаву од Бегеча до Ковиља и део канала ДТД, уложено је око 19 милиона динара. 

У те радове између осталог спадају , наглашавају у предузећу,кошење насипа, уређење круне насипа, чишћење обалоутврда, сечење шибља, тарупирање, одржавање устава, поправка мањих оштећења одбрамбених линија. Примера ради, покошено је 2,5 милиона квадрата насипа, уређена је круна насипа на око 62.000 квадрата, односно на око 12,5 километара насипа, чишћењем обалоутврда обухваћено је 112.000 квадрата одбрамбене линије, а крчење, сечење и тарупирање шибља урађено је на 36.000 квадратних метара. Редовно одржавање одбрамбених линија изузетно је важно па му у Јавном водопровредном предузећу “Воде Војводине” придају посебну пажњу јер се само на одржаваним, покошеним и уређеним  насипима могу на време приметити оштећења која би при наиласку великих вода могла бити опасност по брањено подручје. 

Радове на санацији и редовном одржавању изводила су водопривредна предузећа „Дунав  Тиса“, Сомбор, „Регулације“ Сремска Митровица и „Шајкашка“ Нови Сад.  Сви радови предвиђени су програмом пословања ЈВП за ову  годину. 

Подсећамо, да је одбрамбена линија Града Новог Сада пре две године надвишена и санирана, радови су коштали више од 400 милиона динара, али се годишње у просеку за одржавање функционалности свих објеката на одбрамбеној линији Града Новог Сада мора издвојити између 18 и 20 милиона  динара.

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries