Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Srpska posada na svetskom prvenstvu u jedrenju

Srbija će i ove godine imati svog predstavnika na 37. prvenstvu sveta u klasi Mikro. Ovo takmičenje koje se održava svake godine, ove godine biće održano od 20.-27. jula u poljskom gradu Gdinji, na obali Baltičkog mora. Očekuje se učešće preko 50 posada. 

Našu zemlju će predstavljati posada Delta Generali PSTech Racing tima u sastavu: Stevanović, Pavlović, Jovanović. Ova posada iz Jedriličarskog Kluba Povetarac, prošlogodišnji je prvak Srbije, dok i ove godine pokazuje visok nivo forme, pa se očekuje dobar rezultat. 

“Dobro smo se pripremili za ovo takmičenje. Pored nastupa na 3 domaće regate gde smo osvojili 3 prva mesta, imali smo i intenzivne pripreme u Portorožu gde smo radili sa jednim od najeminentijih stručnjaka u našem sportu sa prostora bivše države. Imamo iskustvo takmičenja na najvišem nivo sa prošlogodišnjeg svetskog prvenstva u Austriji gde smo zauzeli 4. mesto u diviziji. Sve su to razlozi zbog kojih verujemo da smo ove godine spremni za osvajanje medalje. Bio bi to veliki uspeh za srpsko jedrenje. Sve to naravno ne bi bilo moguće bez velike pomoći naših sponzora, posebno Delta Generali Osiguranja i softverske kompanije PSTech.” – reči su Ivana Pavlovića člana ove beogradske posade. 

Klasa Mikro je prepoznata od svetske jedriličarske federacije ISAF i ima dugu tradiciju od preko 40 godina. Najbolje ekipe ove klase dolaze iz Poljske, Francuske, Rusije. Ipak, postoji nada da će im se ove godine na podijumu pridružiti i srpska trobojka. 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries