Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Oživljavanje Čukaričkog rukavca

BEOGRAD - Direktor Javnog vodovodnog preduzeća "Beogradvode" Miloš Milovanović potvrdio je Tanjugu da su danas počeli radovi na uspostavljanju najnužnije prohodnosti Čukaričkog rukavca u delu ušća Topčiderske reke u Savu.

Milovanović je rekao da radove finansira Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda prevashodno zbog očuvanja ribljeg fonda u Čukaričkom rukavcu i Topčiderskoj reci.

"Ove radove u principu možemo da nazovemo izradom riblje staze", rekao je Milovanović i najavio da će na Čukaričkom rukavcu biti omogućena prohodnost za sve plovne objekte koji se tamo nalaze i za veslače.

Milovanović je rekao da sami radovi koštaju 4,5 miliona dinara i da ne predstavljaju trajno rešenje za čišćenje Čukaričkog rukavca.

"Radimo samo ulaz i pri tom ćemo površinu od 100 puta 30 metara tretirati do dva metra dubine. Znači nekih 10.000 kubnih metara mulja ćemo da iznesemo", objasnio je Milovanović i dodao da je specifičnost posla u tome što je mulj veoma plitak.

"Mulj ne dozvoljava ulazak većih plovnih objekata i ozbiljnijih mašina, a takođe, ne smemo mulj da izbacujemo u Savu zbog njegove kontaminiranosti. Znači smemo da intervenišemo samo u okviru Čukaričkog rukavca", objasnio je Milovanović.

On je istakao da su radovi, koji su počeli danas, biti privremeno obustavljeni zbog same tehnologije sleganja mulja do ponedeljka, kada će biti nastavljeni, što će predstavljati i završetak ove faze.

Milovanović je dodao da se za konačno rešenje za prohodnost Čukaričkog rukavca čeka završetak mosta na Adi Ciganliji.

S obzirom da radove nije moguće izvesti sa kopna, JVP "Beogradvode" ih obavlja sa reke i plan je da specijalni bager koji će biti dovezen skelom u naredna tri dana uklanja deo mulja i time otvori izlaz sa Čukaričkog rukavca, saopštilo je ranije JVP "Beogradvode".

JVP "Beogradvode" je najavilo da će biti omogućeno nesmetano korišćenje marine tokom cele godine, kako veslačkim klubovima Partizan i Crvena zvezda, tako i svim vlasnicima čamaca usidrenih u ovoj marini.

 

Izvor: www.rtv.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries