Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Rekreacija na obalama Save i Dunava

Beogradska opština koja leži na dve reke - Stari grad i u naredne četiri godine pobrinuće se da njeni stanovnici imaju dosta razloga da se spuste na Savu i Dunav. 

Očekuju ih novi sadržaji na obalama, ali i na bazenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović. 


Umesto odmora ili kafe na nekom od splavova na Dorćolu, ubuduće će Beogradjani na Dunavu moći da se i rekreiraju. O razvoju vodenih sportova opština Stari grad razmišlja od prošle godine kada je postavljen novi ponton ispred SC "Milan Gale Muškatirović". Centar je iskoristio je svoj položaj na obali da, osim na bazenima, ponudi uživanje i na rekama. 


- Nenad Plazinić,organizator sportsko rekreativnih dogadjaja na 25. maju - Ovog i sledećeg leta planiramo dakrenemo sa vodenim sportovima, da krenemo sa školom kajaka, jedrenja na dasci, gliser, skijanje na vodi, omladinu da približimo rekama. 


Neće to biti takmičarski, već samo rekreativni programi, kažu u SC, a u opštini Stari grad najavljuju i obnovu pristana, kako bi svi oni koji žele da plove starogradskom obalom, imali zgodno mesto da privežu čamac.

 

- Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad - Dalji razvoj SC, povećanje posete od 100 posetilaca dnevno, ali može i bolje. Tu je i deo koji se nalazi na prostoru Divčibara pogodan je za osnovce za rekreativnu nastavu. 


Predsednik Starog grada Dejan Kovačević kaže da će i pogled na obalu uskoro biti lepši. Zgrada u Kradjordjevoj čiju fasadu je obnovila opština, svedoči da će opština nastaviti  program "Zajedno za vašu zgradu", u okviru koga Stari grad finansira do 80 odsto troškova za obnovu stambenih zgrada. Nastaviće se, kaže novi predsednik i kupovina računara za sve učenike trećeg razreda, uvodjenje video nadzora u srednjim školama, kao i pomoć gerontodomaćica.Izvor: www.studiob.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries