Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Slabi ulovi u mutnom

Na Dunavu kod Smedereva dobijao se uglavnom sitan smuđ. Bela riba se uspešnije peca noću, dok po danu gotovo sve mamce napada „peš„, saznajemo od Ivana Milovanovića

U požarevačkoj radnji „Kod dva soma" kažu da je na vodama u Braničevu zbog lošeg vremena bilo malo ribolovaca.

Solidno na Ćelijama

Na Toploj Mlavi kod Starog Kostolca povremeno se pecaju babuška i bela riba, a na Dunavu padne pokoji smuđarak. I na Dunavu u okolini Velikog Gradišta smuđ nije pri apetitu. U „Lovu i ribolovu" saznajemo da su se na lokalitetima Garda i Baba javljali samo sitni primerci, a slabo je i oko Golupca. Na Srebrnom jezeru i po kiši grize bodorka.

Slađan Nikolić iz Rabrova javlja da na Peku zbog visokog vodostaja od ozbiljnog pecanja nema ništa. I Velika Morava je u porastu. Pomalo se pecalo jedino na okolnim šljunkarama i barama.Na jezeru Ćelije radi bela riba, koju su najuporniji i po kiši pecali na plovak i fider. Babuška se javljala samo noću, a na „džig" udari pokoji smuđ. Na Zapadnoj Moravi kod Kruševca bilo je ulova šljivara. 

Od Dragana Zdravkovića saznajemo da se na kraljevačkom delu Zapadne Morave dobijaju kaugler, nosara i pokoja štuka, koja je aktivna i na okolnim barama, naročito u Podunavcima. Sitna bela riba se javljala i na Ibru.Naglo zahlađenje i kiša su „presekli" ribu na Garaškom jezeru i ostalim akumulacijama u okolini Aranđelovca, pa se ulovi svode na poneku bodorku i babušku, rekao nam je Đorđe Stanić.

Sava kod Šapca raste, pa u narednim danima na ovim terenima neće biti uslova za ozbiljan ribolov. Na Savici u Drenovcu još pecaju babuška i bodorka, a ulova je bilo i na Mišarskoj šljunkari i velikoj bari u Vukošiću. Na Tabanovačkoj šljunkari je pao som od 32 kilograma, koji uprkos lovostaju nije vraćen u vodu, javlja Dragiša Andrić Mele i dodaje da se u zabrani pecao i šaran.

Vlada Tadić kaže da se na Drini kod Loznice pecala sitna bela riba, ali tokom vikenda na ovim terenima ne treba očekivati ulove vredne pomena.

Smuđ na Barju

Ništa se ne dešava ni na Drini kod Bajine Bašte. Reka je velika i mutna, a lovostaji se poštuju, navode u „Belviju".

Prema rečima Miodraga Radojičića iz Niša, na Batušinačkim barama i Oblačinskom jezeru sitan karaš radi na glistu. Na Bovanskom jezeru je u danima bez kiše bilo ulova žutooke i manjeg smuđa, koji je udarao na silikonce i repić od kedera.

Južna Morava i sve njene pritoke u leskovačkom kraju su mutne kao oranje, pa je ribolova bilo samo na zatvorenim vodama. Na Barju se smuđ dobijao isključivo noću, Brestovačko jezero daje belicu, dok na Jelašničkim barama padne i pokoja štuka, javlja Bratislav Kodalović.

„Brka" sa juga

Najkrupnijeg soma na Južnoj Moravi u prolećnom delu sezone je dva dana pre lovostaja ulovio Predrag Blagojević iz Niša. Kapitalca od 38,5 kilograma on je uhvatio na šed „mikado", a izvadio ga je štapom i mašinicom „šimano", posle zamaranja koje je trajalo punih četrdeset minuta.

Izvor: www.pressonline.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries