Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Prvi vatrogasci stigli na palubu "paklenog trajekta"

Prvi vatrogasci stupili su danas na ugljenisanu palubu grčkog trajekta Norman Atlantik, da bi pogasili poslednje plamenove i omogućili potragu za mogućim a do sada neotkrivenim žrtvama ove pomorske tragedije. Plamen je zahvatio brodsku garažu sa uparkiranim automobilima u nedelju, 28. decembra, dok je brod plovio na ruti između grčkog Patrasa ka italijanskoj Ankoni. Dosadašnji bilans žrtava je jedanaest ljudi, a italijanske vlasti objavile su da je sa broda spaseno 477 putnika.

Brodolomnici i pogorelci su spasavani u dramatičnim okolnostima uzburkanog Jadrana, po vetru, uz pomoć helikopterskih užadi kojima su prebacivani na druge brodove pristigle na mesto nesreće po S.O.S. pozivima.

Dvojica vatrogasaca sada su na brodu radi provere da li na olupini još negde nešto gori, s obzirom da se Norman Atlantik još puši.


Oštar miris paljevine oseća se na doku u Brindiziju, gde je brod ukotvljen. U njegovoj unutrašnjosti i dalje je veliki broj kamiona i automobila koji su puni goriva.

Kada brod bude potpuno osiguran od izbijanja novog požara i stabilizovan u luci, vatrogasci će krenuti u potragu za telima. Javni tužilac mora da bude prisutan na brodu u trenutku početka istrage olupine da bi se pravovremeno otkrio uzrok požara.

Strahuje se da je na brodu bilo dosta neregistrovanih putnika, ilegalnih migranata, i da bi broj žrtava mogao da bude veći, jer bi svi oni mogli da budu u delovima broda gde je gušenje od dima bilo neizbežno.

Italijanske novine, izveštavajući svoje čitateljstvo po transkriptima sa saslušanja kapetana broda, pišu da je kapetan Argilio Djakomaci rekao istražiteljima da posada nije pratila njegova naredjenja prilikom spuštanja čamaca za spasavanje i da je na palubama za automobile bilo previše vozila.

Italijanske TV stanice izveštavaju da su putnici posvedočili kako je u jedinom spuštenom camcu za spasavanje bilo pet članova posade, što je ocigledan primer kršenja pravila koje kaže da u camcu mogu da budu najviše tri člana posade.

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries