Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Olovo pliva i Drinom u RS

Teški metali iz jalovišta u Kostajniku plivaju i levom obalom Drine. To je utvrdila Vodna inspekcija Republike Srpske ispitivanjem kvaliteta površinskih voda nizvodno od ušća Jadra, kod naselja Amajlije. Kako je saopšteno, analizom drugog uzorka vode iz Drine, koja je izvršena u ovlašćenoj vodoprivrednoj laboratoriji Institut za vode Bijeljina utvrđeno je blago povećanje sadržaja olova i bakra. Utvrđeni sadržaj materija predviđen je za vodotoke četvrte klase, a reka je u delu toka iz kojeg je uzet uzorak svrstana u treću klasu.

Republička vodna inspekcija dopisom se obratila i nadležnim organima Republike Srbije sa zahtevom da ih obaveste o konkretnim merama koje su preduzete na terenu u cilju sanacije uzroka ovog akcidenta, čime bi se otklonile i eventualne dalje posledice.

Kako se navodi na sajtu inspektorata Republike Srpske uzorkovanje je rađeno zbog akcidenta izazvanog izlivanjem taložnog mulja iz rudnika Stolice u Kostajniku kod Krupnja. Inače, zbog nalaženja povećane koncentracije teških metala u Drini kod Badovinaca, nadomak ušća u Savu, zabrinuti su i Šapčani.

Održana je hitna sednica Štaba za vanredne situacije grada Šapca, a prema pisanju medija gradonačelnik Nebojša Zelenović je izjavio da su "informacije koje trenutno ima zabrinjavajuće, ali da je voda za piće u Šapcu u ovom trenutku ispravna". On je zatražio od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine informacije o stepenu ugroženosti voda i zemljišta na teritoriji Šapca zbog izlivanja jalovine iz rudnika Stolice.


U gradskoj upravi Loznice, koja mesecima upozorava na ovaj problem, kažu da je situacija krajnje ozbiljna i da će ponovo poslati dopise svim nadležnima, a nameravaju da ih upute i ambasadorima EU u Srbiji i predstavnicima UN zaduženim za ekologiju.

Izvor: www.vest-online.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries