Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Pokvareni kruzer mračan i smrdljiv, turisti gladni

Dok ga tegljač vuče izluđujuće sporo, zlosrećmi turisti na brodu za krstarenje "Trijumf" vodeće svetske firme "Karnival" konačno su u četvrtak u daljini ugledali kopno, a govore o prepunim WC-šoljama, o nestašici hrane, smradu i opasno mračnoj unutrašnjosti pokvarenog broda.

Četiri dana pošto je brod dugačak 272 metra, sasvim omesposbljen zbog kvara motora posle požara u mašinskoj sali usred Meksičkog zaliva, više od 4.200 putnika i članova posade doživelo je u četvrtak još jednu nesreću - pukla je sajla za tegljenje, te je brod sasvim stao nadomak luke Mobajl, u Alabami, Sjedinjene Američke Države.

Pošto je sajla zamenjena i brod noćas stigne do obale, putnicima predstoje sati vožnje autobusom do najbližih aerodroma da bi se konačno vratili kući. Na krstarenje su pošli pre pre nedelju dana, iz Galvestona, u Teksasu. Kako je brod ušao u domet mobilne telefonije, putnici su iskalili gnev na posadu koja ih je terala da posklanjaju improvizovane šatore u kojima su živeli na 14 paluba zbog smrada i vrućine u brodu, po čijim se palubama izlila kanalizacija jer nema struje za pumpe pošto motori ne rade.

Pošto su prvo živeli na preostalim sendvičima i grickalicama, jednom su im stigle pljeskavice s drugog broda, ali se u redu za to moralo čekati četiri sata.
- A onda su ljudi počeli da se razboljevaju od hrane - rekla je jedna putnica.

Kompanija negira opise putnika da je brod prljav, i kaže da posada čini sve da bi se osigurala udobnost. Firma svima nudi besplatan smeštaj i prevoz, uz obeštećenje za propalo krstarenje.

"Karneval kruz lajns" je otkazao više od deset planiranih putovanja brodom "Trijumf" i priznao da je taj sada obogaljeni brod bio pogođen drugim mehaničkim problemima nedeljama pred požar u mašinskoj sali. Američki Odbor za bezbednost sabraćaja je otvorio istragu.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries