Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Kup tolerancije u Barandi

Na 5. Kupu tolerancije za paraplegičare i kvadriplegičare u Barandi kod Opova, učestvovalo je više od stotinu takmičara iz 13 udruženja iz Srbije i Republike Srpske. Prvi put su učestvovali i članovi Saveza gluvih i gluvonemih iz Pančeva.

Naoružani štapovima za pecanje, čuvarkama, različitim mamcima i hranom za ribe, pecaroši su došli na ribnjak u Barandu da okušaju u sreću i da bi se nadmudrivali sa babuškama i bandarima. 

Na Petom kupu tolerancije za paraplegičare i kvadriplegičare učestvovalo je više od stotinu takmičara iz 13 udruženja iz Srbije i Republike Srpske. Prvi put učestvovali su i članovi Saveza gluvih i gluvonemih iz Pančeva. Slavko Delić došao je iz Banjaluke. 

"Nije mi bilo teško", kaže Delić. "Spremio sam sve što mi je potrebno za ribolov. Tu su larve komaraca, crvići... Još samo sreća da me posluži i biće odlično." 

Zoran Milanović doputovao je iz Čačka jer voli da peca. Takmičenje u Barandi mu je prvi izlazak na ribnjak ili reku od početka godine. 

Takmičar iz Beograda Bratislav Babić ističe da je veoma uspešan u ovom sportu: "Veoma dugo se bavim ribolovom i putujem gde god se organizuju ovakva takmičenja i slične manifestacije, jer volim da se družim."

Na ovakvim skupovima ulov je u drugom planu, a druženje i edukacija su uvek na prvom mestu. Sava Lazin, predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo veoma je zadovoljan, jer je ova manifestacija iz godine u godinu sve uspešnija.

"Zahvaljujući druženju počele su da se uklanjaju i neke barijere", naglašava Lazin. "Edukacija školske omladine ide u pravom pravcu, sa nama je sve više dece i drago mi je što smo uspeli da nadogradimo ovu našu akciju."

I pored malog budžeta, Opština Opovo od prvog dana podržava Kup tolerancije i osobe sa invaliditetom jer, kako kaže Miodrag Soldatović, predsednik Opštine, ovde žele svima da daju istu šansu za rad i omoguće im jednake uslove za život:

"Mi ćemo i u narednom periodu podržavati ovu manifestaciju, jer i na ovaj način želimo da damo podršku i ljudima sa invaliditetom da bez mnogo napora postanu ravnopravni članovi naše zajednice."

Najuspešniji ribolovci dobili su i nagrade koje će ih do sledeće godine podsećati na lepo druženje u Barandi.


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries