Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Nemci planiraju da hidroelektranama na Moravi poplave Šumadiju i promene klimu u Srbiji

Poseta Aleksandra Vučića Nemačkoj, trebalo bi da, pored nametanja Beogradu novih uslova za Kosovo, domaćinu obezbedi i unosan posao u hidro-gradnji na Velikoj Moravi. U pitanju je hidroelektrana “Morava”, koja bi mogla znatno da promeni klimu u Šumadiji, ali i poplavi najplodniju srpsku poljoprivrednu zemlju.

Postavlja se pitanje da li je Srbiji pored nove hidroelektrane u najavi “Drina” (koja ispunjava prirodne uslove za neometan rad i izgradnju) i “Đerdap 3″, potrebna i ova na Moravi i u čijem je interesu da se ona sagradi?

“U Berlinu ćemo potpisati zajedničku izjavu o Termoelektrani ‘Nikola Tesla-B3′ i ‘Moravi’ i ‘Drini’ o tome da oni ulože 1,2 milijarde evra u TENT B3 i zatim više od milijarde u hidro-potencijale, a da mi to vraćamo ne novcem nego kroz zelenu energiju”, rekao je Vučić novinarima nakon obeležavanja 130 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana.

Vučić je kazao da je za realizaciju ovih projekata potrebna i brza izgradnja “Đerdapa 3″, ali, dodao je, “o tom potom”. 

On je kazao da će susret u Berlinu biti na visokom nivou i da je zahvalan nemačkoj strani što je toliko pažnje posvetila Srbiji. 

Vučić je naveo da će razgovarati s ministrom za ekonomski razvoj i saradnju Dirkom Nibelom, kao i s najznačajnijim ljudima iz privrednih i ekonomskih resora, a na najvišem nivou biće primljen i u ministarstvu odbrane te zemlje. 

Kako je rekao, razgovaraće i sa savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom. 

Na pitanje kako objašnjava to što on sa jedne strane putuje u Nemačku, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić uskoro u Rusiju, Vučić je ponovio da Srbija želi ulazak u EU, ali i bolje odnose sa svim zemljama sveta, posebno onim važnim, poput Rusije i SAD. 

“To je normalna, ozbiljna i racionalna politika. Mi smo mala zemlja, mali ali ponosni narod koji mora da opstane i uradi sve za bolji život svojih građana”, izjavio je Vučić. 

On je potvrdio da će tema današnje sednice vlade biti obnavljanje memoranduma o energetskoj saradnji Nemačke i Srbije, ali i o “nekim novim delovima tog memoranduma”, kao i o sporazumima koji će biti potpisani tokom njegove posete Nemačkoj oko saradnje nemačke energetske kompanije RWE i Elektroprivrede Srbije.

Izvor: www.srbin.info

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries