Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Na Vlasinskom jezeru rekordna poseta

Na Vlasinskom jezeru ove sezone, prema podacima Turističke organizacije iz Surdulice, traži se mesto više. Ovog leta na Vlasini 100.000 turista, najviše Bugara

NA Vlasinskom jezeru ove sezone, prema podacima Turističke organizacije iz Surdulice, traži se mesto više!

Smeštajni kapaciteti su prepuni, a zanimljivo je da je sve više stranaca koji delom u tranzitu, a delom i namenski posećuju Vlasinu.

- Došli smo do zaključka da je Vlasinu u poslednje dve godine posetilo više turista nego poslednjih deset godina - kaže Biljana Nikolić, direktorka TO u Surdulici. - Samo ove letnje sezone na Vlasini je boravilo više od 100.000 turista, među kojima je najviše Bugara. 

Zbog skromne turistička ponude, jer postoje po jedan hotel i motel, vlasnici vikendica i vila na Vlasinskom jezeru iznajmljuju sobe i apartmane po izuzetno niskim cenama što dodatno utiče na sve veće interesovanje turista za Vlasinu. 

- Siguran sam da će Vlasina postati turistički centar juga Srbije na čemu intezivno radimo - kaže Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica. - Rešavamo problem nelegalne gradnje, radimo na infrastrukturi i izgradnji kanalizacione mreže. 

Konkretne i "vidljive" stvari u smislu uređenja jezera bi trebalo uskoro da budu gotove, jer je uz pomoć programa "Progres", kod koga je opština konkurisala, obezbeđeno 30.000 evra u svrhu brendiranja Vlasine. 

Biće izgrađena tri vidikovca, postavljeno dvadesetak klupa a na plaži ispred hotela drvena platforma. Intenzivno se radi na pratećim turističkim programima. Manifestacija "Vlasinsko leto" je već postala brend, ali ove godine će se prvi put u septembru održati ekološka regata, na kojoj će biti zabranjeno korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem, koji su izuzetno štetni za prirodu. 

Turisti najviše zamerki iznose na nedostatak prodavnica, kafića i zabavnog sadržaja, a s druge strane neki upravo hvale netaknutu prirodu i mir koje nudi Vlasina.


Izvor: www.novosti.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries