Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue12052023

Last update06:30:53 PM

Braća izgradila Nojevu barku!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

HONGKONG - Za njih nema potopa. Kineska braća, milijarderi TomasValter Rejmond Kvok, izgradili su velelepnu kopiju Nojeve barke, dugačku 138, a široku 23 metra.

Za taj veliki projekat trebalo im je 17 godina, a inspirisao ih je crtež broda jedne devojčice. U svoju barku su smestili lutke 67 parova različitih vrsta životinja. Plovilo se nalazi u jednom tematskom parku u blizini Hongkonga, a prvi put je otvoreno za posetioce 2009. Park vodi Hrišćanska zajednica, a glavni cilj im je da njome promovišu mir i jedinstvo. 

Inače, barka ne pluta po vodenoj površini, već je prizemljena, iako u potpunosti ispunjava sve uslove da bude pravi brod. Arhitekte su posebno vodile računa o njenoj unutrašnjosti i komforu. Svi prozori su joj dvostruko zastakljeni, a u njoj se nalazi ekskluzivan restoran s najrazličitijim specijalitetima, kao i udobne spavaće sobe. U prostorijama za odmor mogu se naći živi primerci egzotičnih životinja, poput morskih puževa, tukana i retkih vrsta riba. 

Direktor parka u kojem se nalazi barka braće KvokMetju Pajn, rekao je da su arhitekte imali viziju da stvore nešto izuzetno i da su to i uradili. 

- Razlog zbog kojeg su se odlučili da ovekoveče taj trenutak iz Biblije je što su želeli da pošalju posebnu poruku HongkonguKini i celom svetu. U životu se uvek susrećemo s poplavama, teškim odlukama i problemima. Noje, koji je uspeo da prevaziđe najveće iskušenje, trebalo bi da bude inspiracija svim ljudima da se tako bore sa teškoćama - objasnio je Pajn.

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries