Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed10042023

Last update06:30:53 PM

Zemun domaćin međunarodne jedriličarske regate "Šampionat Dunava" od 17. do 19. maja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U ime Mikro Klase Srbije želim da Vas obavestim da će narednog vikenda od 17. do 19. maja u Zemunu biti održana međunardona jedriličarska regata “Šampionat Dunava - Euro Mikro 2013”.

Organizatori regate su JK Zemun i Jedriličarski Savez Srbije uz aktivno učešće Mikro Klase Srbije. Regata će se održati na regatnom polju na Dunavu ispred JK Zemun, dok je smeštaj ekipa i praćenje regate predviđeno sa šlepa JK Zemun, Kej oslobođenja 13, Zemun.

 

Regata se boduje za Prvenstvo Srbije kao i za međunardoni šampionat Euro Mikro Kup 2013. Očekujemo dolazak više stranih posada. Takođe, ove godine će nas posetiti i potpredsednik Međunarodne Asocijacije Mikro Klase (IMCCA) gospodin Robert Janiszewski iz Poljske.

 

Mikro klasa je prepoznata od svetske jedriličarske federacije ISAF i vrlo je značajno da pored olimpijskih disciplina Srbija ima veoma zapaženo učešće u ovoj klasi i na svetskom nivou. U poslednjih nekoliko godina naše ekipe postižu sve značajnije rezultate na svetskim prvenstvima u ovoj klasi (2012. godine 4. mesto na svetskom prvenstvu u divizji Cruiser, 2009. godine 2. mesto u diviziji Touring).

 

Svedoci smo da srpsko jedrenje poslednjih godina postiže zavidne rezultate. Uz navedene uspehe u Mikro klasi, tu su i svakako sjajni rezultati Aligator Sailing tima i mladog Luke Tošića u olimpijskoj klasi Laser. To jeste svojevrsni kuriozitet imajući u vidu geografski položaj naše zemlje, ali je rezultat puno nove energije u ovom sportu i sve veće popularnosti jedrenja u Srbiji, ali nam je svakako potrebna i Vaša pomoć.

 

Za samo praćenje regate obezbedili smo čamce koji će se kretati kroz regatno polje i omogućiti fotografisanje i snimanje video zapisa atraktivnih scena na regati sa lica mesta. Takođe, pre i nakon trka možete uzeti izjave učesnika regate. Ovog puta možemo Vam obezbediti i intervju sa gospodinom Janiszewskim koji može da da objektivnu sliku jedrenja i Mikro klase u Srbiji kao i njene perspektive na međunarodnom nivou.

Satnica je sledeća:

 

Četvrtak 16.05. 

- pristizanje ekipa i slobodni treninzi

 

Petak 17.05. 

10:30 - otvaranje regate 

11:00 - 16:00 trke

 

Subota 18.05. 

10:00 - 16:00 - trke

Nedelja 19.05. 

10:00 - 13:30 - trke 

oko 14:00 - proglašenje pobednika

 

Želim da Vas ovom prilikom pozovem da budete naši gosti i prisustvujete ovoj regati kako bi zajednički dali doprinos popularizaciji ovog vrlo atraktivnog sporta sa dugom tradicijom.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti telefonom na 069/611-855 ili na email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sportski pozdrav,

Goran Stevanović

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries