Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed10042023

Last update06:30:53 PM

U Kraljevu počinje Svetski kup u kajaku

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Svečanim defileom oko 140 takmičara iz 14 zemalja na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu je otvoren Svetski kup u kajaku na divljim vodama. Prva takmičenja u spustu na stazi "Buk Grmčić", koja se nalazi na reci Ibar pedesetak kilometara južno od Kraljeva, počinju u subotu u 11 časova.

Manifestaciju je u prisustvu delegata Svetske kajakaške federacije, Kajakaškog saveza Srbije i predstavnika lokalne samouprave otvorio Jens Perlvic, predsednik Svetske kajakaške federacije. 

On je pohvalio organizaciju takmičenja, stanje staze duge pet kilometara i napore Kraljeva, Srbije i KSS da već treću godinu zaredom organizuju velika takmičenja. 


Prema rečima Mirka Niševića, predsednika Saveza očekivan je i malo bolji odziv reprezentacija, ali je najbitnije da niko od učesnika manifestacije do sada nije imao ni najmanju primedbu.

 

"Nadam se da će reprezentacija Srbije ove godine osvojiti medalju koja nam je izmakla prošle godine na Evropskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama koje je održano na istom mestu", rekao je Nišević.

 

Svetski karakter ovogodišnjem takmičenju, koje će trajati do nedelje 27. maja, daju reprezentacije Australije i Novog Zelanda, ali prema rečima Milana Mandića, selektora reprezentacije Srbije, tradicionalno najbolji takmičari u spustu dolaze iz evropskih zemalja Nemačke, Češke, Slovačke i Francuske.

 

Osim njih, učesnici Svetskog kupa u kajaku na divljim vodama su i reprezentacije Austrije, Slovenije, Hrvatske, Švajcarske, Irske, Bosne i Hercegovine i Holandije.

 

Organizatori Svetskog prvenstva u kajaku na divljim vodama su KSS, Ministarstvo omladine i sporta i grad Kraljevo. 

U nedelju su na programu dve trke u spustu u 11 i 13 časova, a takmičenje će biti zatvoreno svečanim proglašenjem pobednika u 18 časova na Trgu
srpskih ratnika u Kraljevu.

Izvor: www.blic.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries