Autor Tema: Registracija gumenog camca i motora  (Pročitano 13033 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
    • Typhoon 360, Yamaha 5hp-2T
  • Brod tip: Zodiac
  • Marina: Sr. Karlovci
  • Veličina: 3,6m
Registracija gumenog camca i motora
« poslato: 04, 08, 2014, 13:02:17 posle podne »
POzdrav svima, pre par dana sam kupio svoj prvi camac Zodiac Typhon 360 i motot yamaha 5ks 2t, juce sam se prvi put provozao i srecom nisam naleteo na recnu policiju (Sremski Karlovci):D. Interesuje me sta se dogadja ukoliko me uhvate da vozim neregistrovan camac i motor, kolike su kazne, da li mogu da ih podmitim ako me uhvate pa da mi progledaju kroz prste :D. Planiram svakako da registrujem sve i da izvadim papire ali trenutno nisam u mogucnosti jer sam sve pare dao za camac, motor i dodatnu opremu (vesla, kanape, rezevoar, ceradu....)

Van mreže ajveks

• Oficir sa Malih Voda
Odg: Registracija gumenog camca i motora
« Odgovor #1 poslato: 04, 08, 2014, 15:10:02 posle podne »
Sve zavisi od okolnosti u datom momentu:D

Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 04, 08, 2014, 15:16:08 posle podne »
Upravo sam zvao kapetaniju  NS, da se raspitam oko registracije camca. Rekli su mi da ne mogu da registrujem camac ukoliko ne dostavim neki dokaz o vlasnistvu? Ja papire nemam, camac je legalan. Da li oni mogu nekako preko serijskog broja camca da utvrde regularnost plovila, tj da nije ukraden i slicno.

Jel to sto nemam papire znaci da sa njim ne mogu nista da radim, tj da mogu da ga zapalim? Dakle mene je drzava primorala da vozim camac bez dozvole i da podmicujem recne policajce, ako njima tako odgovara OK....

Van mreže DuleN

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • AluNautika
  • Brod tip: AluNautika
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 6.3 m
« Odgovor #3 poslato: 04, 08, 2014, 15:42:47 posle podne »
Citat:
....Ja papire nemam, camac je legalan. Da li oni mogu nekako preko serijskog broja camca da utvrde regularnost plovila, tj da nije ukraden i slicno.

Jel to sto nemam papire znaci da sa njim ne mogu nista da radim, tj da mogu da ga zapalim? Dakle mene je drzava primorala da vozim camac bez dozvole i da podmicujem recne policajce, ako njima tako odgovara OK....
Kraj citata.

Pa sta je drzava kriva sto ti nemas papire ???? Valjda si se dogovarao kada si kupovao camac kakvi su uslovi prodaje i kakvu dokumentaciju plovilo poseduje ????

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 04, 08, 2014, 18:59:25 posle podne »
Hvala na konstruktivnom odgovoru, puno mi je pomogao, ne znam sto je problem ignorisati thread ako vec ne mozes da pomognes.

Moze li neko da mi kaze da li postoji mogucnost da registrujem camac i ako postoji, na koji nacin mogu da izvrsim registraciju.

Hvala

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #5 poslato: 04, 08, 2014, 20:16:43 posle podne »
Zašto bi verovao nekom s foruma ako ne veruješ kapetaniji.Ako su oni rekli da ne može onda ne može.A za varijantu ;;može;prebacise na neki forum tipa,burek ;ili ako prevaranti imaju forum onda kod njih.Tražiš da ti neko javno objasni kako nelegalno registrovati čamac.Malo neozbiljno s tvoje strane. oops

Van mreže DuleN

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • AluNautika
  • Brod tip: AluNautika
  • Veličina: 6.3 m
« Odgovor #6 poslato: 04, 08, 2014, 21:05:03 posle podne »
seasonic,
Ja sam KOLEGIJALNO kao novom clanu foruma zeleo da ti skrenem paznju da to sto mislis nije u redu. Kriviti drzavu za nesto sto si sam resio i napravio, malo je smesno. Sta bih konstruktivno mogao da ti napisem po tom pitanju, ako je tvoj stav takav kakav jeste?
Ako zelis da saznas o registraciji plovila, taksama , cenama, uslovima, ... prosetaj malo forumom. Ljudi su napisali brdo toga, posebno kolega sa foruma pod nikom  LSI, pa ce ti sve postati daleko jasnije.
I od srca ti savetujem da malo promenis svoj stav, to jest da ne krivis onoga ko za to zaista nije kriv....

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 05, 08, 2014, 09:07:17 pre podne »
Ne krivim nikoga i zaista nisam imao nameru da se raspravljam. Jednostavno ne mogu da verujem da camac ne mogu da koristim, tj da ne postoji mogucnost da ga registrujem, covek od koga sam kupio camac nema papire i ja ne mogu da ih stvorim. Nije to jahta od 30000e, nego gumeni camac od 300e ;D. Napravio sam gresku sto sam tako kupio camac i sad nema nazad. Pre kupovine sam dobio informacije da se mogu registrovati i penta i camac, ocigledno sam se zeznuo... Ne ostaje mi nista drugo nego da ga vozim ovako, pa ako me uhvate sta da se radi... Sledeci put nista bez papirica :D.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #8 poslato: 05, 08, 2014, 11:21:25 pre podne »
Људино, користи тај чамац и без бриге, нико те неће контролисати ако се на води понашаш како доликује. А ако са пијаним другарима држиш пиво у руци, бацаш флаше у реку, бавиш се криволовом и на други недозвољени начин привлачиш пажњу, е онда.....  kazna  Па и ако те зауставе, никако не нуди мито, већ окрени на за..банцију и пробај да објасниш ово што си у последњем посту написао. Нема разлога да те не пусте само са упозорењем.   Или батали реку и чамце док не купиш нешто што можеш да легално региструјеш.  kuku

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #9 poslato: 05, 08, 2014, 14:06:37 posle podne »
Hvala na odgovoru. Tako ce i biti, koristicu ovaj camac dok ne sakupim pare za nesto ozbiljnije , zapao mi je bigfoot za oko, tako da cu verovatno njega pazariti uskoro (sa papirima naravno :)). Moracu i jaci motor da uzmem, sumnjam da motor od 5 konja moze gurati bigfoot kako treba :D.

Jos jedno banalno pitanje, kada motor radi recimo u leru na pola gasa, da li mogu tada da ga prebacim u rikverc ili moram maksimalno da smanjim gas, pa tek onda da prebacim u rikverc? Ne bih da zeznem motor jer sam totalni pocetnik. Kupio sam motulovo sinteticko ulje za 2t vanbrodske motore, sipao sam u rezervoar od 3 litre cep od ulja napunjen do vrha, da li je to ok?

Inace ne podnosim ljude sto se bahato ponasaju i koji generalno zagadjuju prirodu, meni camac sluzi da odem na neko lepo mesto na dunavu sa zenom i psom gde nema puno ljudi i to je to. Alkohol, brza voznja i te munje me ne zanimaju :D.

Van mreže petar_kozic

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #10 poslato: 05, 08, 2014, 16:53:09 posle podne »
Prilikom saltanja, sto manji gas.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #11 poslato: 05, 08, 2014, 16:57:23 posle podne »
А зашто би ти у леру радио на пола гаса?  sha

Van mreže ajveks

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #12 poslato: 05, 08, 2014, 17:16:27 posle podne »
Procitaj ovde na forumu imas temu koju sam ja otvorio "Yamaha 5ks 2t" nemoj koristiti napamet ulje za mesavinu zna se tacno koliko ide za Yamahu.Kad saltas motor smanji gas u leru na minimum(sto manji gas) pa lagano ubaci napred ili nazad isto vazi i za izbacivanje u ler(neutral)

Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2

Van mreže seasonic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #13 poslato: 06, 08, 2014, 10:33:21 pre podne »
Procitao sam temu. Preterao sam sa uljem, ali nema veze, ne moze da skodi sto sam malo vise sipao ovaj put :D.

Nego sad imam drugi problem, ostavio sam camac u luci, a kisa padala 3 dana, nisam imao sa cim da ga prekrijem, ceradu bih trebao da dobijem tek za 3-4 dana. Danas idem da vidim kakva je situacija, koja je najlaksa metoda za izbacivanje vode iz gumenog camca?

Van mreže Bandzi

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
    • King
  • Brod tip: King-gumeni camac, yamaha 15hp 4t
  • Marina: Gepek kola i zimi podrum :-)
  • Veličina: 3.8m
« Odgovor #14 poslato: 06, 08, 2014, 12:00:07 posle podne »
Izbaciti ga na suvo i izvaditi cep iz kobilice, kada sva voda izadje vratiti cep a camac nazad u vodu, ili odseci ukoso dno balona od 5L i sa njim izbacivati vodu