Hummer-u :)
Ja naklepah neko moje razmišljanje o kombinaciji spray hood + bimini top na mom blogu: www.vario19.net
Rado bih "unapredio" bimini koji sam $dobio$ uz Dunju, ali ni sam nisam siguran šta je najpametnije...
Može li neki komentar profesionalca?
Pozdrav Pero
Hvala na ovim informacijama i da budem iskren i ja neke izraze prvi put cujem ali radove prepoznajem!
Ne znam sta da ti kazem. nezahvalno je razgovarati o ukusima, svaki brod nosi svoju pricu (tendu). Po meni stvari ne treba komplikovati opredeli se za jedno ili za sve. Razmisli dobro sta ti ustvari treba a sta ne treba, pa napred. Osnovna stvar na vodi je da sve bude funkcionalno, da kad dodjes na camac ne potrosis pola sata skidajuci delove tende po +40 stepeni pa da ti presedne izlazak na vodu a isto tako treba i brzo sve to vratiti, zastititi od kise,vetra...
Ja na estetiku ne polazem toliko jer tu onda nastaju komplikacije tipa "ocu ovo al mi nije bas lepo" ili "ovo je bas lepo al propusta vodu" i sl. Bez dobre konstrukcije nemoj ni da se nadas dobroj (lepoj) tendi.
Ja licno ne bi mogao bez pokrivenog zadnjeg dela, zbog kise,vetra, sunca ali koncepcija nasih brodica je razlicita, stvarno ne znam kakvi su tvoji zahtevi za uzivanjem na vodi. Mi nazad sedimo i po kisi i po vetru i suncu, kad nam smeta mi je zarolamo i to je to, prosto.
Nadam se da sam ti donekle pomogao ili potvrdio tvoja razmisljanja. NE POSTOJE IDEALNA RESENJA!