E, ovako treba... > Yamaha
obrtomer za yamahu
boban:
nabavio sam obrtomer TREM italy a imam yamahu 25 ft a nemam semu povezivanja ima oznake GND IGN SIG i nekakav potenciometar od 1- 6 dali neko ima ovakav obrtomer i dali zna gde se sta vezuje.
Kapetan:
--- Citat: boban 11, 08, 2010, 08:33:00 pre podne ---nabavio sam obrtomer TREM italy a imam yamahu 25 ft a nemam semu povezivanja ima oznake GND IGN SIG i nekakav potenciometar od 1- 6 dali neko ima ovakav obrtomer i dali zna gde se sta vezuje.
--- Kraj citata ---
GND - Minus
IGN - “Ignition” is connected to the battery + terminal through the engine ignition switch. znaci negde na paljenje ili direktno na plus...
e sad SIG i potenciometar ne znam
Pera GARMIN:
SIG se povezuje na zelenu žicu iz komande - signal za obrtomer (kod Yamahe je zelena, kod Suzukija je žuta)
IGN ide na žutu žicu - Acc +, tj. kontak (+12V kad radi motor)
GND je minus (crna iz komande)
Potenciometar se postavlja na poziciju u zavisnosti od motora, tj. broja cilindara... (za moju 40icu je poz.3)... ali nisam siguran... treba proveriti u uputstvu za obrtomer. Za moj Uflex obrtomer stoji da se za Yam25FT stavlja na 12 polova (pozicija 6) ...
zorter:
--- Citat: Pera GARMIN 12, 08, 2010, 12:33:31 posle podne ---SIG se povezuje na zelenu žicu iz komande - signal za obrtomer (kod Yamahe je zelena, kod Suzukija je žuta)
IGN ide na žutu žicu - Acc +, tj. kontak (+12V kad radi motor)
GND je minus (crna iz komande)
Potenciometar se postavlja na poziciju u zavisnosti od motora, tj. broja cilindara... (za moju 40icu je poz.3)... ali nisam siguran... treba proveriti u uputstvu za obrtomer. Za moj Uflex obrtomer stoji da se za Yam25FT stavlja na 12 polova (pozicija 6) ...
--- Kraj citata ---
Bas tako!!! :good:
boban:
hvala obtomer radi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju