Autor Tema: Johnson 40ks VOJNI  (Pročitano 31522 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Johnson 40ks VOJNI
« Odgovor #45 poslato: 05, 06, 2009, 08:34:54 pre podne »
E.tec je strašan motor, i naravno da je jači od nekog 4t motora, pa i obični 2t motori su superiorni u odnosu na 4t motore što se tiče obrtnog momenta, performansi i održavanja. :good: :good: :good: To se, zatim, sve lepo plati na benzinskoj pumpi.  :sorry:

Oni testovi su realni, bez obzira ko ih je pravio, ali nisu fer! :nono: Trebali su staviti E.tec protiv 2t Yamahe HPDI, pa da se vidi ko je bolji!
4t motori su jednostavno preslabi i preteški. Ne mogu da se mere sa 2t motorima u tom segmentu.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže tyger

• Mornar
  • **
  • Eat,sleep...go fishing
« Odgovor #46 poslato: 05, 06, 2009, 08:56:50 pre podne »
E.tec je strašan motor, i naravno da je jači od nekog 4t motora, pa i obični 2t motori su superiorni u odnosu na 4t motore što se tiče obrtnog momenta, performansi i održavanja. :good: :good: :good: To se, zatim, sve lepo plati na benzinskoj pumpi.  :sorry:

Oni testovi su realni, bez obzira ko ih je pravio, ali nisu fer! :nono: Trebali su staviti E.tec protiv 2t Yamahe HPDI, pa da se vidi ko je bolji!
4t motori su jednostavno preslabi i preteški. Ne mogu da se mere sa 2t motorima u tom segmentu.
Skoro pa sam siguran da ti imaš 2T motor  :lol: Nije samo potrošnja goriva,a gde je vibracija i nepravilan rad a gde je buka a gde je smrad mešavine i oblak dima dok se ne zagreje 2t motor,ima još koliko hoćeš.........
Što se tiče E-TEC-a,čak i u Americi 4T motori Honda,Yamaha,Suzuki, na forumima se bolje kotiraju nego E-TEC.
PS. Ja još nisam upoznao nekog ko je posle 4T kupio 2T motor,zašto ???

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #47 poslato: 05, 06, 2009, 10:36:17 pre podne »
U pravu si !  :dance: Vozim starog, dimljivog, bučnog Johnsona!
Sve što si naveo je tačan opis mog Johnsona! :good: :lol: ali, ima nešto u mirisu mešavine.....

Isto tako sve navedeno ne odgovara opisu jednog E-teca ili Optimax-a.
Ti motori su tihi kao 4T, štedljivi kao 4T, imaju kulturu rada kao 4T, a sve to uz bolje performanse i manju težinu.

Stvari sigurno stoje tako po forumima, ali treba znati da su 2t motori sa direktnim ubrizgavanjem i modernom elektronikom tek od nedavno na tržištu. A pogledaj koliko je trebalo vremena da se 4t motori etabliraju na tržištu.
Na kraju krajeva, nije sve u max. brzini i ubrzanju, osim ako ne voziš gliser. Svakom vlasniku kabinaša ili šiklje bih toplo preporučio neki 4t motor.
Činjenica je da bih i ja rado uzeo neki 4T motor, ali još radije bih uzeo E-teca. Naravno, tu se javlja poznati problem vezan za finansije... :sorry:

Ipak mi ovde raspravljamo o kvalitetima motora koje nismo lično isprobali. Priču tipa Yamaha 4t sa 4, 9,9 ili 20ks je bolja od Tomosa 4,10,18 nije potrebno pričati, ovde se pisalo o ozbiljnim motorima sa 100-200ks.
Argumentacija nam se sastoji od proizvođačkih reklama i izjava sa nekih tamo stranih foruma. Većina tih forumaških kometara su "navijački". Ko vozi Hondu, njemu je najbolja, a E-teca nikad nije imao, ali ZNA da ne valja. Isto važi u obrnutom slučaju.
Ja se uvek lepo nasladim kad sa mojim matorim Johnsonom prozujim pored neke Hondine ili Yamahine 25-ice, ali zato trpim sve ono što si ti naveo!

Za objektivnu ocenu moraćemo da sačekamo da se ovde pojavi neko sa E-tecom, pa nađemo nekog sa Hondom ili 4t Yamahom iste snage i sami napravimo poređenje. A do tada, ma bitno je da smo na vodi! Šta ko ima!  :drinks:

"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže drug_igrutin

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #48 poslato: 28, 10, 2009, 00:15:55 pre podne »
Bio pre neki dan na otpadu u Rakovici, iliti Kneževcu. Imali su 2 Johnsona od 40 KS, jednog od 20 KS, i jednog tomosa valjda 10 KS. Cena prava prilika, svega 8.300, ja se nisam baš nagledao motora ispod kape, al na ovima i nema mnogo da se vidi, dosta delova fali, a ponešto je i izlomljeno. Jedino je tomos imao elktro paljenje - postoje tragovi od anlasera, dok su johnsoni na potez.
Toliko sa otpada
E da, imaju neke aluminijumske cevi od šatora koje bi možda mogle da se iskoriste za neku tendu, i imaju one mešine za vodu - od 300 l je valjda oko 800 din.

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #49 poslato: 28, 10, 2009, 22:18:01 posle podne »
KOja je adresa tog vojnog otpada ili broj telefona?

Van mreže hallamiti

• Rečni Drekavac
« Odgovor #50 poslato: 28, 10, 2009, 23:04:23 posle podne »
SABIRNO PRODAJNI CENTAR
Oslobodjenja br.30 u Rakovici/Knezevcu okretnica tramvaja br.3, sada je to bus 3a i takodje okretnica busa br.37.produzis malo napred(100m)i tu ti je ulaz u kasarnu Knezevac.radno vreme je radnim danom sem petka od 07.30-14.00

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #51 poslato: 28, 10, 2009, 23:12:16 posle podne »
Hvala!!
Brza i efikasna informacija! :good:

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #52 poslato: 28, 12, 2009, 14:11:51 posle podne »
SABIRNO PRODAJNI CENTAR
Oslobodjenja br.30 u Rakovici/Knezevcu okretnica tramvaja br.3, sada je to bus 3a i takodje okretnica busa br.37.produzis malo napred(100m)i tu ti je ulaz u kasarnu Knezevac.radno vreme je radnim danom sem petka od 07.30-14.00

Bio danas na otpadu. Jedino sto su promenili radno vreme tako da sada rade i petkom, inace drugo bas nista nema. Neki stari opasaci, torbice, termosi za hranu od 30 litara, gumene mesine za vodu od 30 i 100 litara, cevi za satore, ostaci od padobranskog platna, dva Johnson motora koja sam prepoznao samo po natpisu( i to cirilicom) potpuno rastureni i stare pisace masine Olimpija. Ima i dve poljske kuhinje na vucu. Jako lose.
Bolje je ziveti sam nego sa budalama

Van mreže kris123

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #53 poslato: 01, 01, 2010, 13:59:33 posle podne »
Ja sam imao Johnson 40 i mogu reci da sam bio izuzetno zadovoljan sa njim.Jedina mana mu je bila sto nije za moj camac i sto je trosio malo vise.Ali nema kvarova nema nicega,sipas gorivo ,ulje i vozis!!