Opšta...Tu smo... > Uputstva
Vojni desantni aluminijumski camac ( izgradnja kabine )
Škorić:
Hm. Ma vise mi je za uzivanje i kupanje. I da mogu da prespavam dan dva. Jel ima iko optimistican :) camac ima duplo dno u koje prima 1 000 litara vode za stabilnost. Kabina nebi bila teza od 100 kg. Ima jedan takav camac sa kabinom na sredini ali ne mogu da ubacim sliku
srsa:
Већина чланова форума су оптимисти, у то буди сигуран. Твој чамац је одличан, лаган, стабилан и створен за уживање, али није предвиђен за кабину. Изградња било какве кабине би му пореметила стабилност. Миша ти је лепо навео могућност изградње покретне тенде која би се затварала и "правила" кабину према потреби. И још нешто, то дупло дно има сасвим другу улогу али никако да се пуни водом ради стабилности. А теби ако је неопходан чамац са кабином, продај тај и купи нпр. пасару са кабином или неки сличан.
Škorić:
dobro cu razmisliti, hvala svima na savjetima u svakom slucaju. ima jedan u BG sa kabinom na sredini ali ne mogu da ubacim sliku.. Ruzno sam skicirao ali odprilike. prednja secija nije natkrivena sluzi za suncanje. vrata na kabini se otvaraju komplet i komplet krmeni dio se otvara roletnom. Camac je namijenjen inace za 10 vojnika ili 1000 kg tereta kako sam citao ovde na forumu. i ima dva cepa na podu za sipanje vode da bude stabilniji, znaci komora ne sluzi samo kao sigurnosna vazdusna nepotopna.
Škorić:
Nebi to bilo tesko jedino me brine velika povrsina i otpor vazduha, tenda bi bila visoka 1.3 m. camac je dubok unutra 55cm, vani je 70cm. u tabanu je sirok 1.6m. e sad ja sam na Savi nisam na dunavu, nema nekih jakih vjtrova mada zna biti po neko ljetnje nevrijeme.
srsa:
Шкорићу, дупло дно на твом чамцу има искључиво заштитну улогу и то: да се не гази по дну чамца већ по том другом патосу, да у случају оштећења корита-дна вода не потопи чамац и да чамац не потоне у случају превртања. Ти чепови не служе да се кроз њих сипа вода у комору ради стабилности већ искључиво за извлачење воде из коморе. hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju