Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Данас на Дунаву

<< < (8/11) > >>

zankiki:
Pre 5-6 godina smo umeli da dodjem tu čamcem. Budemo ili sami ili još 1 čamac.
Sada je gore nego na štrandu, prošle godine sam bio jednom i pokajao se.

Definitivno planiram selidbu iz Novog Sada, u prošlih 2-3 godine je kupio čamac i ko nikad na Dunaviu bio nije... Moram negde u mirnije krajeve  114

zoki_ns:
Pa i ko nikad nije bio na Dunavu mora jednom da pocne, zar ne? Nismo svi odrastali na Dunavu, ima nas koji smo odrastali i na Moravi  jh. Tamo camac i nema neku svrhu sem za pecanje, mozes ici par stotina metara uzvodno ili nizvodno, dalje se svakako ne moze, bar ne u sezoni. Tako  je bar u okolini Kraljeva...
Cinjenica je da je dosta ljudi nabavilo plovilo u prethodnim godinama, i ja medju njima, ali kako vidim trend nastavlja da raste. Pre dve godine je bila manja guzva na vodi, a pre toga da ne pominjem... Kad se odaljis od NS jeste bolja situacija, ali  kroz koju godinu i tamo nece biti bas sjajno, bar delovi blizi NS.

Ja uvek po mogucstvu biram mesto gde nema nikoga, ili je sto manja guzva, tako da na Karlovackom ostrvu volim da budem u aprlu, maju, prva polovina juna kada jos nisu krenuli kafici u punom sjaju i kada nema ljudi, ili na kraju sezone. Isto tako volim preko leta da poranim, posto obicno do 12  h nema guzve i tada je lepo, a posle idem dalje.
A da se ja nesto pitam ja bih sve kafice na ostvru zatvorio. Ista stvar je na Besenovackom jezeru, prosle godine je  na kraju sezone niklo "kafica" kao nikada pre. Jednostavno ljudi dodju postave stolove i stolice i zauzmu najbolje delove oko jezera i ne moze, tj. nece im niko nista. Isto na ostrvu kod Karlovaca, kafici zauzmu najbolje delove ostrva i nikom nista. Ne bi me cudilo da u godinama koje dolaze dodje i cetvrti, peti, sesti... kafic...

Drivee:
Nedaj boze da jedan izgori, izgorece svi :D Ima da pale jedan drugom

mesechar:

--- Citat: Drivee  12, 03, 2021, 12:15:34 posle podne ---Nedaj boze da jedan izgori, izgorece svi :D Ima da pale jedan drugom

--- Kraj citata ---

vala bas neee daj bozee .)))
Jel ste vi nekad bili vikendom usidreni na Adi Medjici u julu i avgustu ...e davidis guzve .. Od dima sa rostilja sa camaca ne mozes da vidis dalje od dvadeset metara  sa svakog camca tresti muzika sa splavova orkestriraju izjutra brusilice a popodne narodnjaci...Zli gliserasi oru skraja mrcinama od po petsto konja a balavanderi sa skuterima prave slalom izmedju naduvane menazerije jednoroga krofni duseka koje su kupaci vezali konopcima da mogu da plutaju...i jos ako pridodamo jos dve tri dereglije odpo sest sedam tona koje su se dovukle na dva tomosa sa obliznje marine i zabacili sidro velicine motike i pooolako klizaju ka camcima koji su usidreni nizvodno..e rodjaci moji koji je to kacamak...kad vidis da senior na deregliji izbeceno bulji u tebe i ceka kontakt a mi svi sa cakljama poletimo da ga zakrenemo...pripiti naravno...kako nema zrtava ja ne znam da objasnim ...cuva nas Perun izgleda i Sveti Nikola i ko zna ko jos od bogova! sa prvim sumrakom svi pohitaju u marine i tek po neki camac pluta jos na medjaji dok lagano plutaju kese od maxija sa kutijicama od stiropora za gotovu hranu, flajkam od koka kole piva...znak da je boravak u prirodi uspesno zavrsen .....

Kabe:

--- Citat: STG  12, 03, 2021, 06:18:00 pre podne ---Mozda neko iz NSa ima svezu fotku izgradnje novog pristana u gradu?
Kako to izgleda, dokle su stigli i koji je rok za zavrsetak radova?

--- Kraj citata ---

Prošao ja juče, postavljaju se šipovi. Nemam fotke da dokažem :D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju