The world of sailing - Svet jedrenja > Iskustva

Једрење у близини Волоса

<< < (2/16) > >>

neptun:
Imam sliku rampe u lucici al velika.ne mogu je postavim sa telefona.al veruj rampa je dobra.u toj luci slobodno ostavi mikraca.nece niko da te dira.ima mesta a luka je sigurna bas.sledece mesto zgodno da ostavis mikraca je lucica u milini desetak milja juzno od kala nere.tamo se ne secam dal ima rampa.ali negde u milini ima sigurno. Mozda bi bilo bolje da tamo i ostavljas jedrilicu posto je okolina zanimljivija.ima nekih ostrvaca i lepse je nego kale nera.
Taj voloski zaliv je dosta veliki.ne znam koliko imate iskustva. i kolike ste razdaljine spremni da predjete.

neptun:
Ako vas nesto zanima pitajte. Ja mislim da su do vas stigle slike nekile moje mape

Mornar u kanalu:
Не желим да спустим једрилицу у Волосу , сада сам прочитао поруку коју ми је послао власник смештаја у Каламосу и каже да постоји рампа на 3 мин. хода али није сигуран где мигу да вежем једрилицу . Хвала ti @neptun немам искуства на мору мало сам једрио по Сави и не би се упуштао у неке велике авантуре . Иначе се на неки начин спремам већ 3 год . почев од учења једрења , куповине једрилице , приколице па опремање и замене сајли , затезача итд. Много би ми значило да ми неко објасни када пристајем у марине или на неки кеј каква је процедура (где се сме пристати и везати ) ,може ли за оне бове које су постављене близу обале ?Можда је глупо питање ако видим слободно место да ли могу да пристанем и вежем једрилицу ако не ометам друге бродове ?

Kapetan:
ja sam u Volosu vec par godina ... Microtonera mozes da spustis na skoro svakoj plazi ...
Ima ta luka pored Kala Nere  koju spominje neptun ... oma da znas da je NICIJA, Grcka drzava je pocela da pravi luku pa odustala i onda su to preuzeli lokalni ribari i uselili se na divljaka... spust je odlican

evo ti jedan klip te lucice.. nema zagadjenja mi se kupali

a mozes i u Kala Neri direktno posle vojske da se spustis ja sam tu spustao moju ladju

ako ides prema Volosu od Kala Nere, mozs jedrilicau da spustis u Kato Gatezi , Kato Lechoniji ... ma gde hoces... skoto svako mesto ima neki svoj spust ... a vecina mesta ima i bove pa se privez i preko noci ...

zaliv je jako mian i ne bi trebalo da bude problema ... naravno UVEK prati vremensku prognozu .. pa ako vidis da je losa a ti izvuci jedrilicu ...

Mornar u kanalu:
Овај први клип не може да отвори , пише приватни видео овај други сам одгледао и занима ме колико узима онај са трактором пошто сам запалио ламелу кад сам извлачио на Вајсу ? Видим да @neptun спомиње неке мапе и то ми није доступно или не знам где да гледам пошто сам нов на овом форуму , за @Kapetan kаква је твоја прогноза што се тиче ветра тамо од 20 јула ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju