Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri09172021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

4 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Propao referendum u Smederevu-gradiće se rafinerija

Smederevo - Glasačka mesta na kojima su se građani Smedereva izjašnjavali na referendumu da li graditi rafineriju za preradu sirove nafte u tom gradu zatvorena su u nedelju u 20 sati, a prvi rezultati se očekuju oko ponoći

Na referendum se do 18 sati izjasnilo 7.909 građana što je 8,12 odsto glasačkog tela. Za glasanje na referendumu u 7.00 sati u gradu je otvoreno 78 glasačkih mesta, a pravo glasa na referendumu imalo je 97.366 građana sa prebivalištem u Smederevu.

Najveća procentualna izlaznost bila je u selu Binovac (14,5 odsto) i Badljevici (14 odsto) a najmanja u Radincu (1,7 odsto).

Da bi referendum uspeo potrebno je da se izjasni 48.684 građanina. U slučaju da ne izađe potreban broj glasača inicijatori referenduma mogu najranije posle šest meseci ponovo da pokrenu inicijativu i počnu skupljanje potpisa.

To praktično znači da je referendum propao i da će se graditi rafinerija.

Referendum je organizovan na inicijativu opozicionih stranaka u Smederevu - Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i koalicije Za bolje Smederevo koji su sakupili dovoljan broj potpisa da bi se održao referendum. Skupštinsku većinu čine DS, SPS, NS, SPO, Smederevska demokratska stranka (SDDS) i grupa građana u Pokretu za Smederevo.

Rafineriju u industrijskoj zoni Smedereva treba da gradi američko-holandska kompanija "Komiko oil" na površini od 120 hektara. Kompanija "Komiko oil" zakupila bi 120 hektara na 99 godina.

"Komiko oil" je za zakup građevinskog zemljista u industrijskoj zoni Smedereva ponudio 4,25 miliona dolara, a sa kompanijom "Transnafta" potpisao je memorandum vredan 15 miliona dolara za izgradnju kraka gasovoda od Pančeva do Smedereva. Planirano je da u rafineriji bude zaposleno oko 700 ljudi, a na samoj izgradnji rafinerije radilo bi 2.000 radnika.

 

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries