Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat08082020

Last update06:30:53 PM

Staklena piramida potapa brodove!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NJUJORK - Otkriće veka. Ogromna piramida od stakla nađena je na dnu mora u oblasti čuvenog Bermudskog trougla, a naučnici veruju da bi ona mogla da bude uzrok velikog broja misterioznih nestanaka brodova i aviona u tom području.

Neobičnu strukturu pomoću sonarne tehnologije otkrio je okeanograf Verlag Mejer na dubini od 2.000 metara. Na njegovim snimcima izgleda kao da je površina građevine potpuno glatka, a delimično providna, pa se veruje da je sačinjena od stakla, a možda čak i od kristala.

Takođe, kako naučnici procenjuju, dimenzije novootkrivene piramide mnogo su veće nego dimenzije onih koje su napravljene u Egiptu tokom antičkog perioda. Njena četvorougaona baza duga je 300, a široka 200 metara, a vrh joj doseže oko 200 metara iznad morskog dna.

Na vrhu se nalaze dve ogromne rupe, a kroz jednu od njih voda prolazi velikom brzinom i tako stvara snažni podvodni talas, koji dalje uzrokuje veliki vrtlog. Zbog njega se na površini vode formira izmaglica i talasi koji sve povlače ka dnu. Upravo zbog toga istraživači Bermudskog trougla veruju da to može da bude jedan od uzroka misterioznog nestajanja svega šta se tu nađe.

 Najveći incidenti


1918 - američki vojni brod „Kiklop” nestao bez traga sa 306 ljudi
1946 - pet vojnih aviona koji su uvežbavali letenje na takozvanom letu 19 pod nerazjašnjenim okolnostima isparilo je s lica zemlje
1948 - nestao putnički avion „Star tajger”
1949 - nestao putnički avion „Star Arijel”
1969 - svetionik „Isak” nađen je napušten, a dvojica radnika nikad nisu pronađena

 Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries