Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06222021

Last update06:30:53 PM

Kuća za poplave (VIDEO)

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Do sada smo imali priliku da vidimo neobičn arhitektonska zdanja, ali ovo je nesumnjivo jedno od trenutno najzanimljivijih i što je najvažnije svrsishodno je.

Imajući u vidu sve češće poplave u svetu, britanski arhitekti su smislili amfibijsku kuću koja se u slučaju poplave sama podiže. 

Kuća će ležati u suterenu od armiranog betona na četiri stuba. Prilikom izlivanja reke iz korita, ona će se pod pritiskom vode podizati i plutati po površini. 

Projekat, delo arhitektonske firme "Baca" iz Londona, prvenstveno je namenjen Nju Orleansu i Holandiji gde postoji stalan rizik od poplava. 

Kuća je projektovana tako da može da se podigne 2,5 metra. Kao svojevrsni alarmni sistem, dvorište je podeljeno u tri stepenaste terase tako da vlasnici mogu da prate nadolazak vodene stihije. 

Amfibijska kuća nudi sav neophodan komfor stanovanja, ističu njene arhitekte, navodeći da je idealna za terene podložne poplavama. 

"Kreirali smo amfibijsku kuću koja se prilagođava izazovima klimatskih promena. Ukućani mogu u njoj da žive potpuno bezbedni, bez straha da će izgubiti imovinu", objašnjavaju kreatori ovog neobičnog zdanja čija izgradnja košta 1,8 miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=XBJSlAfgSco&feature=player_embedded


Izvor: www.smedia.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries