Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07142020

Last update06:30:53 PM

Ajkula od tri metra ubila ronioca, ostale samo gaće

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

KANBERA - Velika bela ajkula ubila je jednog američkog ronioca na zapadu Australije, nedaleko od grada Perta, i to je drugi smrtonosni napad na tom području za 12 dana, rekli su pripadnici policije i očevici.
Sa broda koji je prevozio ronioce, jedan očevidac je spazio "veliku količinu mehurića" kako izbija iz vode pre no što se na površini pojavilo telo 32-godišnjeg čoveka sa očigledno fatalnim povredama, rekao je predstavnik policije u državi Zapadna Australija.
 
Prema njegovim rečima, dva očevica sa istog broda videli su ajkulu od tri metra i opisali je kao - veliku belu.
 
Napad se dogodio na 500 metara od Rotnest ajlenda, turističkog raja na 18 kilometara od popularne plaže Kotslou u Pertu gde je pre 12 dana, po svoj prilici od iste vrste ajkule, nastradao jedan plivač.
 
Australijske vlasti nisu mogle da kažu da li je Amerikanca ubila ista ona ajkula za koju se veruje da je 10. oktobra odvukla pod vodu Brina Martina (Bryn Martin), starog 64 godine, dok je, kao i svakog jutra, plivao od plaže do bove udaljene 350 metara od obale.
 
Martinovo telo nije nađeno, ali njegove pocepane kupaće gaće, koje su nađene na dnu mora u blizini bove, ukazuju na velike čeljusti ajkule kakva je i ona koja je kasnije napala Amerikanca.
 
Policija ukazuje da su vremenski uslovi prilikom oba napada bili identični - bilo je oblačno - i da su kao takvi pogodovali ajkulama.
Ovo je četvrti smrtonosni napad ajkula u Zapadnoj Australiji za 14 meseci. Velike bele ajkule mogu dostići dužinu od šest metara i težinu od 2,3 tone. U Australiji, gde im je glavno stanište, zaštićene su zakonom.

 

 

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries