Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon05272019

Last update06:30:53 PM

Pomorski incident u Jadranu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Hrvatski ribar tvrdi da je slovenački vojni brod uplovio u hrvatske vode u Istri. Brod se nalazio u našim vodama, odgovaraju iz slovenačke vojske. Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić traži objašnjenje od Ljubljane.

Šefica hrvatske diplomatije zatražila je od Ljubljane objašnjenje o razlogu uplovljavanja slovenačkog vojnog broda "Ankaran" u hrvatske teritorijalne vode u četvrtak.

Jedan hrvatski ribar prijavio je vlastima da je vojni brod prešao crtu razgraničenja i uplovio u hrvatske vode kod Savudrije u Istri.

Slovenački ministar spoljnih poslova Karlo Erjavec negira da je brod uplovio u hrvatske vode. I portparol slovenačke vojske Simon Korez rekao je da je patrolni čamac "Ankaran" "plovio prema planu", unutar slovenačke teritorije.

Korez je rekao da se "Ankaran", prema njihovim koordinatama, "svakako nalazio unutar slovenačkih teritorijalnih voda u njihovom krajnjem južnom delu".

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se nada da u budućnosti neće biti sličnih situacija, i napominje da će sredinom ovog meseca Arbitražni sud započeti s konsultacijama s obe strane.

"Ankaran" je dug 25 metara i Slovenija ga je 1996. godine kupila u Izraelu, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Izvor: www.rts.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries