Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed07082020

Last update06:30:53 PM

Spasen brodolomnik koji je 30 sati plivao u Meksičkom zalivu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ed Koen je već počeo da halucinira, kada je njegov prijatelj Ken Henderson odlučio da preseče uže kojim su bili vezani jedan za drugog.

Dvojica Teksašana su satima očajnički pokušavali da se održe na površini vode, nakon što je njihov ribarski brod potonuo u vodama obale Teksasa. “Voda je bila toliko hladna, da sam gubio dah”, ispričao je kasnije Henderson.

Ken i Ed su se otisnuli na more u četvrtak ujutru. Posle nekoliko sati otkrili su pukotinu na devet metara dugom čamcu. Voda je pokuljala unutra i brod je veoma brzo potonuo.

Iako su radio-vezom slali pozive upomoć, niko se nije javljao, a mobilni telefon nije funkcionisao. Sve što im je ostalo bio je par prsluka za spasavanje i pola flaše koka-kole.

Ostatak dana i pola noći su plivali, usput pričajući o svemu i svačemu, samo da ne bi mislili na najgore.

Kada je shvatio da njegov prijatelj više neće moći da izdrži, Henderson, koji je i sam bio iznemogao, nastavio je da pliva sam.

“Došao sam do zaključka da će se spasiti jedan od nas dvojice, ili čak obojica”, ispričao je on.

Plivao je deset sati, umoran, frustriran, deprimiran, dezorijentisan. Posle ukupno 30 sati provedenih u vodi, najzad je naišao na naftnu platformu i bio je spasen.

Telefonom je pozvao obalsku stražu i rekao im broj platforme na kojoj se nalazi. Čovek na obali nije mogao da veruje svojim ušima. da je Henderson bio udaljen 80 kilometara od mesta sa koga su krenuli.

Nažalost, njegov prijatelj Ed nije preživeo. Na brodu obalske straže Ken je saznao da su ribari pronašli njegovo telo.

“Imao sam osećaj kao da sam izgubio deo sebe”, kaže Ken.


Izvor: www.blic.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries